Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία | Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία | Τα  νέα μέτρα που θα ισχύουν

Στις 10 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία, με τρεις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως ανακοίνωσαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τις τρεις αλλαγές όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα.

Αυτές είναι:

Από 10-15/1 τρία δωρεάν self test την εβδομάδα στα σχολεία. Θα διατεθούν δωρεάν αυτή την εβδομάδα στα φαρμακεία.
Τα δύο τεστ θα διενεργούνται και από τα εμβολιασμένα παιδιά και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
-Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη δεν θα ισχύει πλέον ο “σταυρός” αλλά θα γίνονται έλεγχοι σε όλους τους μαθητές του τμήματος . Όλοι Θα κάνουν πέντε τεστ την εβδομάδα. Τα δωρεάν δύο self-test θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές.

Νίκη Κεραμέως:
«Έχουμε πολλές φορές τονίσει τη σημασία της διά ζώσης εκπαίδευσης. Τίποτα δεν μπορεί να την υποκαταστήσει. Έπειτα, για τα παιδιά είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στον φυσικό τους χώρο με τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς τους», σημείωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την υπουργό, η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με μάσκα, καθημερινούς ελέγχους και τα σχολεία να εφαρμόζουν κανόνες. Η επικαιροποίηση που έγινε, συνίσταται στην εντατικοποίηση των ελέγχων».

To top