Εκπαιδευτικός προορισμός για σχολεία το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος

Εκπαιδευτικός προορισμός για σχολεία το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος

Ξεκίνησαν οι βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για μαθητές.

Για τη φετινή σχολική χρονιά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Γεωπάρκο Λέσβου και την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους υλοποιούνται με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήδη, παρατηρείται εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν το Γεωπάρκο Λέσβου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνει το Μουσείο.

Οι μαθητές, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, καλούνται να ταξιδέψουν νοερά εκατομμύρια χρόνια στο γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου και να έρθουν σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν. Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια γεωλογική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου, καθώς και τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της.

Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν στα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού μέσω της βιωματικής εμπειρίας στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου, να μάθουν για μεγάλους καταστροφικούς σεισμούς από όλο τον κόσμο και να ανακαλύψουν τους γεώτοπους της Λέσβου που συνδέονται με την ενεργή σεισμικότητα στον ελληνικό χώρο.

Αυτή τη χρονιά, τα σχολεία έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία θαλάσσιας περιήγησης με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα.

Επιπλέον, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα απολιθώματα μεγάλης επιστημονικής αξίας που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές του Μουσείου κατά μήκος του νέου οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου, να τα μελετήσουν και να ανακαλύψουν τις μοναδικές πληροφορίες που παρέχουν για την αντιμετώπιση σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή.

Στην ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που μπορούν να αξιοποιήσουν πριν ή μετά την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2251047033 ή μέσω e-mail στο lesvospf@otenet.gr.

 

To top