Έλλειψη μοριακών τεστ στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης | Παρέμβαση της Βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα

Έλλειψη μοριακών τεστ στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης | Παρέμβαση της Βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα

Έλλειψη μοριακών τεστ παρατηρήθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να φύγουν χωρίς να μπορέσουν να εξετασθούν. Το θέμα έδωσε στη δημοσιότητα η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα η οποία μάλιστα επικοινώνησε με την Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης κα. Ελεονώρα Μανιάτη. «Είναι πραγματικά αδιανόητο και εγκληματικό να μη δίνεται ακόμα και τώρα η δυνατότητα για μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η κ. Μαρία Κομνηνάκα.

Μετά τις εικόνες με ατέλειωτες ουρές για ένα τεστ, ακολούθησε η πληροφορία ότι πολλοί συμπολίτες μας σήμερα το πρωί έφυγαν άπραγοι από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, λόγω έλλειψης μοριακών τεστ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, με τη Διευθύντρια του Κέντρου, κα Ελεονώρα Μανιάτη, επιβεβαιώθηκε η έλλειψη μοριακών τεστ, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου των τελευταίων ημερών, αλλά και η επιλεκτική πλέον αξιοποίησή τους, μετά τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Σε δήλωσή της η βουλευτής επισημαίνει:

«Είναι απαράδεκτο την ώρα που σημειώνονται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και στη Λέσβο και η εξάπλωση της πανδημίας βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα, να μετατρέπονται τα μοριακά τεστ σε είδος προς εξαφάνιση στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού. Την ίδια στιγμή βέβαια δημιουργούνται ουρές έξω από τα ιδιωτικά διαγνωστικά, όπου αναγκάζεται να καταφύγει ο κόσμος είτε για επιβεβαίωση της θετικότητας στον κορονοϊό είτε προληπτικά, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εδώ και τώρα, να εξασφαλιστεί, επάρκεια σε τεστ διάγνωσης του κορονοϊού, και να σταλούν με ευθύνη του Υπουργείου μοριακά τεστ (PCR),τα οποία θα συνδράμουν στην ακριβή διάγνωση της νόσου.

Η κυβέρνηση, που κρύβεται πίσω από την «ατομική ευθύνη» και τον ανορθολογισμό που η ίδια τροφοδοτεί με τις παλινωδίες και τα πρωτόκολλα λάστιχο, όπως το αίσχος της 5ήμερης καραντίνας για τους εργαζόμενους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η “λειτουργία της οικονομίας”, φέρει τεράστια ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Είναι πραγματικά αδιανόητο και εγκληματικό να μη δίνεται ακόμα και τώρα η δυνατότητα για μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αναγκαίο προσωπικό και μέσα, με περισσότερες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πάψουν οι εικόνες συνωστισμού σε ατέλειωτες ουρές για ώρες. Και φυσικά με επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δωρεάν χορήγηση μοριακού τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις και στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης.

To top