Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συμμετοχή στην 5η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συμμετοχή στην 5η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει στην 5η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή (MEDNIGHT), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε όλα τα νησιά όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο, με σκοπό να ενισχυθεί η σύνδεση της επιστήμης με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενήσουν επιστημονικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες των νησιών του Αιγαίου – Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Σάμο, Λήμνο και Σύρο – να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της έρευνας και της καινοτομίας. Η MEDNIGHT προάγει τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου, με στόχο να φέρει την έρευνα πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης. Η συμμετοχή και η διάδοση του μηνύματος θα ενισχύσουν τη σχέση του Πανεπιστημίου με τις τοπικές κοινότητες, προάγοντας τα οφέλη της επιστήμης και της έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο επισυναπτόμενο δελτίο τύπου. Εντός των επόμενων ημερών, θα αποσταλεί πρόσκληση για διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις της εκδήλωσης.

To top