Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Καλλονής στην Κρακοβία

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Καλλονής στην Κρακοβία

Το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής ολοκλήρωσε με επιτυχία το σχολικό έτος 2023-2024 με ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της υλοποίησης Διαπιστευμένων Σχεδίων στον Τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα, με πλήρη χρηματοδότηση από το ΙΚΥ (κωδικός προγράμματος: 2023-1-EL01-KA121-VET-000141578), πραγματοποιήθηκε στην Κρακοβία της Πολωνίας, από τις 5 έως τις 12 Ιουλίου 2024.

Επτά εκπαιδευτικοί του σχολείου – οι Γεωργέλλη Εύα Ελένη, Ευαγγελίδης Ασημάκης, Λούκος Αντώνιος, Μανετάκης Γεώργιος, Παπγής Δημήτριος, Ταμβάκη Παναγιώτα και Τσέτσινα Βασιλική – συμμετείχαν σε πενθήμερο σεμινάριο με τίτλο “Empowering Educators: Integrating Artificial Intelligence in the Classroom” (“Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών: Ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην τάξη”). Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία, δίνοντας στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εργαλεία για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας.

Το εκπαιδευτικό σκέλος της επίσκεψης πλαισιώθηκε από πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με ξεναγήσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρακοβίας, ενώ επισκέφθηκαν και το Άουσβιτς-Μπίρκεναου, ερχόμενοι σε επαφή με ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας.

To top