Δριμεία κριτική Χατζηκομνηνού για το μικροσκόπιο: «Το μηχάνημα πάει με το χειριστή του !»

Δριμεία κριτική Χατζηκομνηνού για το μικροσκόπιο: «Το μηχάνημα πάει με το χειριστή του !»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το “πάγωμα” αγοράς του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου από την Περιφέρεια για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μετά την Περιφερειακή Σύμβουλο της παράταξης “Εμείς για το Αιγαίο” Καλλιόπη Πρωτογεράκη – Γόμου που ανέδειξε το θέμα,  δριμεία κριτική άσκησε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης μέλος της παράταξης της Περιφερειακής Αρχής Άρης Χατζηκομνηνός.

«Το ακούσαμε και αυτό!!…..«Η προμήθεια νευροχειρουργικού μικροσκοπίου για το Βοστάνειο Νοσοκομείο μας, κατά τον Περιφερειάρχη….. πάει μαζί με τον χειριστή του»!!!» τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Και συνεχίζει «…Για το ιστορικό, να θυμίσω στους έχοντες ασθενή μνήμη, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την προμήθεια νευροχειρουργικού μικροσκοπίου για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Η αναγκαιότητα της προμήθειας , όπως είναι φυσικό, τέθηκε από τους αρμόδιους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος,  και οι προδιαγραφές του μηχανήματος από τον νευροχειρουργό Ευριβιάδη Μπαιραμίδη. Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και τις …….. απαραίτητες φωτογραφίες του Περιφερειάρχη (σ.σ. χωρίς φωτογραφία του Περιφερειάρχη στο facebook δεν μπορεί να γίνει προμήθεια!!!), περιμέναμε να υπογράψει την σχετική σύμβαση της προμήθειας. Κι όμως αδίκως!!!!  Ο Ευριβιάδης Μπαιραμίδης, άριστος επιστήμων μεν, αλλά γνωστός αρνητής και αντιεμβολιαστής δε, τέθηκε κατ’ εφαρμογή του νόμου σε αναστολή στην άσκηση των ιατρικών καθηκόντων του. Και έκτοτε η σύμβαση για την προμήθεια αραχνιάζει στο συρτάρι του Περιφερειάρχη.  Η περιφερειακή σύμβουλος  Καλλίοπη Πρωτογεράκη ενδιαφέρθηκε για την τύχη της προμήθειας, μιας και πέραν των άλλων ήταν η πρώτη που είχε θέσει το ζήτημα  του μικροσκοπίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απάντηση  που έλαβε από τον ενός ανδρός αρχή Περιφερειάρχη είναι εκπληκτική!! «….. Η προμήθεια του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου πάγωσε προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα να χρησιμοποιηθεί από τον αντικαταστάτη του κ Μπαιραμίδη!!».

Απίστευτο και όμως αληθινό!!! Κατά τον Περιφερειάρχη το μικροσκόπιο πάει με τον χειριστή του!!  Άλλως το νοσοκομείο δεν δικαιούται να αποκτήσει το μηχάνημα!! Μετά από αυτό,  το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει ο Υπουργός Υγείας, θα ήταν να αναθέσει στον κ. Μουτζούρη και  την Διοίκηση του Νοσοκομείου, και ο Ιατρικός Σύλλογος  Λέσβου να τον ανακηρύξει επίτιμο Πρόεδρο του οργάνου!! Ντροπή και κατάντια…» αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Χατζηκομνηνός.

To top