Κορονοϊός: Πέντε μέρες καραντίνα οι ασυμπτωματικοί

Κορονοϊός: Πέντε μέρες καραντίνα οι ασυμπτωματικοί

Σε πέντε από δέκα ημέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς με λοίμωξη Covid 19.

Όπως εισηγήθηκε σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η μείωση σε πέντε μέρες του χρόνου της καραντίνας από 10 που ίσχυαν, αφορά στους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Οι ειδικοί συζήτησαν τις νέες οδηγίες του CDC, που συστήνει να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί. Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με το CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Αναμένεται η εξειδίκευση του μέτρου.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή των ειδικών συνεδρίαζε σήμερα προκειμένου να εξετάσει τη μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 ημέρες -από 10 ημέρες- για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιτροπή συντάσσεται με το αμερικανικό CDC για τη μείωση της καραντίνας στο μισό χρονικό διάστημα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες και τόνισε πως αν η επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχθεί.

Η απόφαση του αμερικανικού CDC για την καραντίνα των ασυμπτωματικών

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Τονίζεται ωστόσο ότι μετά το πέρας των 5 ημερών της απομόνωσης θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες 5 ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

To top