Αναβρασμός στο Βοστάνειο για τις αναστολές ανεμβολίαστων || Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης [Vid]

Αναβρασμός στο Βοστάνειο για τις αναστολές ανεμβολίαστων || Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης [Vid]

Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για το μέτρο της αναστολής που τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Συνολικά 33  είναι οι εργαζόμενοι του Βοστάνειου Νοσοκομείου που μπαίνουν σε αναστολή, μεταξύ των οποίων  5-6 γιατροί, τεχνικοί, παραϊατρικό προσωπικό και τουλάχιστον 20 από το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποίησαν το πρωί κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της υποχρεωτικότητας. Ο Διοικητής Γιώργος Καμπούρης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους οι οποίοι διαμαρτύρονταν είπε πως σέβεται το δικαίωμα του καθενός αλλά υπάρχει ένας νόμος ο οποίος πρέπει να εφαρμοστεί, και αποχώρησε από το γραφείο του. 

Δυο γιατροί του Νοσοκομείου που υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα, ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαϊδης και ο νευροχειρούργος Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης,  έλαβαν σήμερα τα έγγραφα της αναστολή τους. Μάλιστα οι δυο γιατροί έφυγαν από τη διαμαρτυρία για ν’ αναλάβουν τα καθήκοντά τους, πριν τεθούν σε αναστολή. 

Σε δηλώσεις τους στο “Aeolos” αναφέρθηκαν στους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση να μην εμβολιασθούν καταγγέλλοντας παράλληλα το μέτρο της υποχρεωτικότητας.  

Από την άλλη πλευρά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε ανακοίνωσή του χθες διαχώρισε τη θέση του από την σημερινή κινητοποίηση. Όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε στην σχετική ανακοίνωση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Στρατή Κλεάνθη “Δεν συμμετέχει ο Σύλλογος- για να διαφυλάξουμε το κύρος και τη σοβαρότητα του συλλόγου και εύχομαι να διαψευσθώ, για το συνονθύλευμα που επίκειται”, εννοώντας το πλήθος εξωνοσοκομειακών αντιεμβολιαστών οι οποίοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία μετά από καλέσματα στα social media. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγους Στρατής Κλεάνθης μιλώντας στο”Aeolos” καυτηρίασε τη συμμετοχή ατόμων εκτός νοσοκομείου στην κινητοποίηση ενώ έκανε γνωστό ότι ίσως και αύριο αναμένεται νέος ογκολόγος, για να αναλάβει καθήκοντα προκειμένου να καλύψει τους καρκινοπαθείς ασθενείς, στη θέση του κ. Νικολαΐδη. 

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν και αύριο. 

 

 

 

 

 

To top