Η “Πυξίδα ” για τις προσλήψεις των καθαριστριών στα σχολεία

Η “Πυξίδα ” για τις προσλήψεις των καθαριστριών στα σχολεία

Την πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία μόνο για τρεις ώρες την ημέρα καυτηριάζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Με Πυξίδα τον Πολίτη” ζητώντας από τον Δήμο Μυτιλήνης να διεκδικήσει επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών καθαριότητας λόγω covid .

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κληθούν να συνυπάρξουν σε αίθουσες των 20-25 ατόμων χωρίς καμιά δυνατότητα διατήρησης των αποστάσεων, χωρίς δυνατότητα τήρησης όλων εκείνων των μέτρων που κατά τα άλλα η κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες.

Όμως αυτό δεν είναι κάτι καινούριο! Το ζήσαμε και πέρυσι, μια χρονιά που σε μεγάλο βαθμό  και κατά την εκτίμηση πολλών πήγε χαμένη,  αφού οδήγησε στη «WEBEX διδασκαλία» η οποία δεν είναι διδασκαλία, είναι διεκπεραίωση της ύλης κατά την άποψη μας.

Και ενώ διανύουμε το 4ο κύμα της πανδημίας και ενώ οι ΜΕΘ αρχίζουν πάλι να γεμίζουν και ενώ η νέα μετάλλαξη προσβάλλει σε μεγάλο ποσοστό παιδιά (ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί σχολικής ηλικίας) η επιτελική μας κυβέρνηση παίρνει ακόμα ένα επαναστατικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας! Νομοθετεί την πρόσληψη καθαριστριών μόνο για 3 ώρες την ημέρα!

Πως λοιπόν θα καθαρίζονται σε κάθε διάλλειμα οι τουαλέτες; Πως θα απολυμαίνονται σε κάθε διάλλειμα  τα θρανία και τα πόμολα, όπως λένε οι οδηγίες του υπουργείου παιδείας;

Αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση των άριστων! Αυτό που την απασχολεί είναι να μειώσει τα χρήματα που θα διαθέσει για τον καθαρισμό ων σχολείων, μειώνοντας το εισόδημα των καθαριστριών στο ελάχιστό! Βλέπετε θα τα χρειαστεί για να ταΐσει με ακόμα περισσότερα τους αυλοκόλακες των ΜΜΕ για να παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο!

Εμείς όμως γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιδράσουμε! Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη!

  • Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να απαιτήσει, επιπλέον χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την κάλυψη της καθαριότητας των σχολείων.
  • Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, άμεσα να διαθέσει από ίδιους πόρους την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από τις επιλογές της κυβέρνησης!
To top