Μαρία Κομνηνάκα: «Aνησυχητικά υψηλά τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λέσβο»

Μαρία Κομνηνάκα: «Aνησυχητικά υψηλά τα  κρούσματα κορωνοϊού στη Λέσβο»

Την ανησυχία της για την επιδημιολογική εικόνα της Λέσβου  το τελευταίο διάστημα με σταθερά αυξημένο αριθμό νέων μολύνσεων να καταγράφεται σε ημερήσια βάση, εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες και τον κίνδυνο της νέας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον» να βρίσκεται «προ των πυλών», αφήνουν για πολλοστή φορά έκθετη την κυβέρνηση, που συντηρεί τις επικίνδυνες αιτίες που επιτρέπουν στην πανδημία να καλπάζει ανενόχλητη. Χωρίς δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ παντού και για όλους, χωρίς μέτρα αραίωσης σε κρίσιμους χώρους συγχρωτισμού, όπως τα σχολεία, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και κυρίως χωρίς μέτρα ενίσχυσης του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, της διαχρονικά αποδεκατισμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ώστε να μπορεί να συμβάλλει και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, μέσω της ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης και παρακολούθησης για τυχόν αντενδείξεις και παρενέργειες πριν και μετά τον εμβολιασμό.
Συντηρεί δηλαδή, με μπόλικες αναμνηστικές δόσεις «ατομικής ευθύνης», την ίδια πολιτική που, εδώ και δύο περίπου χρόνια, θεωρεί “πολυτέλεια” τα μέτρα προστασίας απ’ την πανδημία και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, οδηγώντας στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!»

 

To top