Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: «Σαν τον κλέφτη ήρθε ο Υπουργός Υγείας στο Νοσοκομείο»

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: «Σαν τον κλέφτη ήρθε ο Υπουργός Υγείας στο Νοσοκομείο»

Κριτική στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο το περασμένο Σάββατο και την επίσκεψη που έκανε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εξαπέλυσε η παράταξη Υγειονομική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Τόση εμπιστοσύνη έχει στην πολιτική του στην υγεία, τόσο “μεγάλο έργο” έχει προσφέρει σε ασθενείς και υγειονομικούς, που ήρθε “σαν τον “κλέφτη”, στα κρυφά, το Σάββατο 29/6 στο Βοστάνειο, ο υπουργός εμπορίου της υγείας Άδωνις Γεωργιάδης! Επισκέφτηκε μάλιστα προκλητικά τα πιο βεβαρημένα τμήματα του νοσοκομείου, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα Επείγοντα, που ουκ ολίγες φορές έχουν μιλήσει οι εργαζόμενοι για τις εγκληματικές ελλείψεις που υπάρχουν. Αυτός όμως, τα βρήκε όλα από λίαν καλώς μέχρι θαυμάσια.

Την επίσκεψη αστραπή του Υπουργού Εμπορίας στο νοσοκομείο έμαθαν μόνο λίγοι και “εκλεκτοί”. Δεν ενημερώθηκαν όμως οι εργαζόμενοι στο νησί μας στην υγεία και πρόνοια που χάσανε τη δουλειά τους γιατί δεν ανανεώθηκε το πρόγραμμα PHILOS2. Δεν ενημερώθηκαν οι υγειονομικοί που κάνουν διπλοβάρδιες με οφειλόμενα ρεπό και άδειες. Δεν ενημερώθηκαν οι γιατροί που λίγες μέρες πριν μαζί με σωματεία και φορείς του νησιού, βροντοφώναζαν για τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία. Δεν ενημερώθηκε ο Λεσβιακός λαός που αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για βασικές ιατρικές πράξεις.

Φαίνεται πως του έμεινε αξέχαστη, η επίσκεψη του πριν από 2 μήνες και η υποδοχή που του έκαναν οι εργαζόμενοι και φρόντισε να πάρει τα μέτρα του. Τόσο πολύ φοβούνται την οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων και του λαού, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική τους είναι αντιλαϊκή και δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Συναδέλφισσα / Συνάδελφε έχουμε την δύναμη. Με συλλογικό αγώνα και οργάνωση μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω! Θα μας βλέπουν στον ύπνο τους οι υπουργοί και οι εφαρμοστές αυτής της πολιτικής σαν εφιάλτη!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

· Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού , και παραϊατρικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες , οι άδειες και τα ρεπό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων .

· Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους . Η υγεία να σταματήσει να είναι εμπόρευμα.

 

Ο ενωμένος αγώνας υγειονομικών και λαού για την Υγεία είναι αναγκαίος και θα είναι αποτελεσματικός.

To top