Το φάρμακο στο επίκεντρο του Συνεδρίου νήσων στη Μυτιλήνη

Το φάρμακο στο επίκεντρο του Συνεδρίου νήσων στη Μυτιλήνη

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργίαδη, του Υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους, της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη, του Προέδρου του Ε.Ο.Φ Ευάγγελου Μανωλόπουλου του Προέδρου της Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων Θεόδωρου Τρύφων, του Προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ολύμπιου Παπαδημητρίου, προέδρων Φαρμακευτικών συλλόγων των νησιών , εκπροσώπων τοπικών φορέων ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου που οργανώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το πάνελ με ομιλητή τον Υπουργό Υγείας όπου τέθηκαν θέματα για τα φάρμακα υψηλού κόστους , για τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και για τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ . Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Εντεταλμένος Σύμβουλος της Διοίκησης του ομίλου Αντέννα Στρατής Λιαρέλλης.

Από  τη συζήτηση δεν έλλειψαν οι διαφωνίες ενώ τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και αποτέλεσε την αφετηρία για ένα νέο κεφάλαιο συζήτησης όσο αφορά στην πολιτική για το φάρμακο.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου βραβεύθηκαν για την προσφορά τους:
– Ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
-Ο κ.  Παρασκευάς Δάλλας, Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας,
Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
– Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης
Φαρμακοβιομηχανίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής
Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών, και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου
ELPEN. Με συγκίνηση ο Προεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς απένειμε το βραβείο στον κ. Τρύφων επισημαίνοντας την αγάπη και την πολύτιμη προσφορά του, όχι  μόνο στο κλάδο αλλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λέσβο.

To top