Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Λέσβου- Αυτοψία Μουτζούρη

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Λέσβου- Αυτοψία Μουτζούρη

Αυτοψία στο υπό εξέλιξη έργο «επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Βόρειου και Νότιου οδικού τμήματος του Νομού Λέσβου» συνολικής δαπάνης 4.647.076 € το οποίο ξεκίνησε από την περιοχή της Λάρσου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Αρώνη, Στρατή Κυρατζή και Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας και ζήτησε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας και όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη και αποδοτικότερη υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από αυτό της Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδού Νάπης – Πελόπης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη προβλέπει να γίνουν εργασίες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 300 σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου της Λέσβου και της Λήμνου. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις αφορούν σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οροσήμανση και στηθαία ασφαλείας.

«Μετά την έναρξη των εργασιών στο Νάπη – Πελόπη, η Περιφερειακή Αρχή ξεκίνησε άλλο ένα σημαντικό οδικό έργο με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Θα γίνουν παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της Λέσβου, σε περισσότερα από 300 σημεία καθώς όπως έχω τονίσει επανειλημμένως τα ζητήματα της βελτιώσεως της οδικής ασφάλειας των πολιτών αποτελούν για μας προτεραιότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

To top