Μητσοτάκης για νέα μέτρα: Όχι σε rapid test από όλους-Με self test ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Μητσοτάκης για νέα μέτρα: Όχι σε rapid test από όλους-Με self test ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Τα μέτρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, ανατρέποντας τις προηγούμενες αναφορές  που ήθελαν υποχρεωτικό rapid test ακόμη και για τους εμβολιασμένους.

Με δύο δωρεάν self test κι όχι με rapid test, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, θα μπορούν τόσο οι ανεμβολίαστοι όσοι και οι εμβολιασμένοι να εισέλθουν στους κλειστούς χώρους τις ημέρες των εορτών.

Η διάθεση των self test θα γίνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας η οποία θα ανοίξει εκ νέου. Την συγκεκριμένη απόφαση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά έκανε μια στροφή 180 μοιρών μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είχε μιλήσει για rapid test, το κόστος του οποίου θα επιβάρυνε τους πολίτες. Να σημειωθεί ότι το self test φέρεται να επιλέχθηκε ως «λύση» δεδομένου ότι η μετάλλαξη Όμικρον ακόμα δεν είναι η επικρατούσα στην Ελλάδα.

To top