Εγκρίθηκε η κατασκευή του φράγματος Τσικνιά

Εγκρίθηκε η κατασκευή του φράγματος Τσικνιά

Σε τροχιά υλοποίησης δείχνει να μπαίνει μετά από πολλά χρόνια το έργο κατασκευής του Φράγματος Τσικνιά. Μετά   από εισήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την συνεδρίαση του ενέκρινε και τυπικά την κατασκευή του Φράγματος Τσικνιά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος έχει πρωτοστατήσει την δρομολόγηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, την  προσεχή Πέμπτη ο Υπουργός θα ενημερώσει και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής ότε και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

«Πρόκειται για έργο μεγάλης αξίας για το νησί της Λέσβου καθώς θα δώσει διέξοδο στο υδροδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο. Με τη λειτουργία του θα μπορεί να παρεέχει μέχρι και 24.000 κυβικά νερά ημερησίως που θα καλύψει τη Μυτιλήνη, την Καλλονή και την Αγία Παρασκευή. Συνολικά θα εξυπηρετεί ετησίως τις ανάγκες 270.000 ατόμων ενώ το 2053 ο αριθμός αυτός θα έχει εκτοξευθεί σε 360.000 άτομα» αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Αθανασίου.

To top