Μανταμάδος: 50χρονος έπαθε ανακοπή και πέθανε αβοήθητος

Μανταμάδος: 50χρονος έπαθε ανακοπή και πέθανε αβοήθητος

Την επιτακτική αναγκαιότητα της επαρκούς λειτουργίας του Ιατρείου Μανταμάδου μετά και τον πρόσφατο θάνατο ενός κατοίκου του Μανταμάδου από ανακοπή καρδιάς ο οποίος πέθανε αβοήθητος καθότι το ιατρείο του χωριού ήταν κλειστό τη στιγμή του συμβάντος, μεταφέρει με επιστολή του ο Φυσιολατρικός Ανθρωπιστικός Σύλλογος “Ηλιαχτίδα” Μανταμάδου.

«Με βαθιά λύπη σας ενημερώνουμε για τον πρόσφατο θάνατο ενός κατοίκου του Μανταμάδου από ανακοπή καρδιάς, την Πέμπτη, 6 Ιουνίου περίπου 9:00π.μ.  Είναι τραγικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ούτε έγινε χρήση απινιδωτή ή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), παρόλο που υπήρχαν διαθέσιμα τα μέσα και ο εξοπλισμός.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το ιατρείο του χωριού μας ήταν κλειστό τη στιγμή του συμβάντος, το οποίο έλαβε χώρα πρωινή ώρα.
Οι απογευματινές υπηρεσίες έχουν καταργηθεί και δεν υπάρχει διαθέσιμος γιατρός για την εξυπηρέτηση του Μανταμάδου και των γύρω χωριών τις ώρες αυτές. Θεωρούμε απαραίτητο να εξασφαλίσουμε ότι το ιατρείο λειτουργεί τηρώντας το επίσημο ωράριο. Ζητούμε επίσης την επαναφορά των απογευματινών υπηρεσιών και τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παρουσίας ενός γιατρού που θα μπορεί να παρέχει άμεση βοήθεια σε επείγοντα ιατρικά περιστατικά καθώς και σε πιο απλά ιατρικά ζητήματα. Τέλος κρίνουμε σημαντική τη συστηματική ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών και τον τρόπο χρήσης των κατάλληλων μηχανημάτων, τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα για κοινή χρήση.
Η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων του χωριού μας είναι υψίστης σημασίας και θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος».

To top