Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Γιώργος Αρπατζόγλου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Γιώργος Αρπατζόγλου

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης  η απώλεια σε ηλικία μόλις 52 ετών του σκηνοθέτη, οπερατέρ Γιώργου Αρπατζόγλου ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Μυτιλήνης, ενώ για αρκετά χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη όπου ασχολήθηκε με την δημιουργία ντοκιμαντέρ. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Γιώργος Αρπατζόγλου γεννήθηκε το 1972 στη Λέσβο και στα 17 του χρόνια έφυγε για την Αθήνα, που σπούδασε υπολογιστές σε ΤΕΙ και ασχολήθηκε με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, παρακολουθώντας για δύο χρόνια και μαθήματα σκηνοθεσίας στη «Σχολή Σταυράκου». Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε στη Μυτιλήνη, έζησε άλλα 10 χρόνια ασχολούμενος με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ και ταινιών στη Θεσσαλονίκη.Η δουλειά του περιλαμβάνει, εκτός άλλων, ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ για τη Λέσβο, καθώς και ένα 25λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εκεί που μένω», με θέμα τους τσιγγάνους Ρομά της Θεσσαλονίκης. Το 2013 κυκλοφόρησε η ταινία του “Ζητείται Μέλλον” η οποία παρουσιάστηκε και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λονδίνου.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://parallaximag.gr/agenda-parallaxi/kinimatografos-agenda/efyge-sta-52-toy-chronia-o-skinothetis-giorgos-arpatzogloy

To top