Πρώτη γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς

Πρώτη γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς

Η πρώτη γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στη Λέσβο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου για τα συνεργεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου/ Αντιπεριφέρειας Πρωτογενούς Τομέα. Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα FORZA 10CS, DECIS PROFI 25WG και το SUCCESS 0,24 CB.

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής  θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ).

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.

 

To top