Δύο ειδικότητες στην Καλλονή από το ΔΙΕΚ Μυτιλήνης

Δύο ειδικότητες στην Καλλονή από το ΔΙΕΚ Μυτιλήνης

Ξεκινάει από το καλοκαίρι να λειτουργεί στην Καλλονή (στο κτήριο του ΕΠΑΛ) το ΔΙΕΚ Μυτιλήνης, με δύο αρχικά ειδικότητες, Στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας και Τεχνικοί ποδολογίας και ονυχοπλαστικής, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ευκολότερη πρόσβαση στη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής κατάρτισης και στους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου.

Η συνεργασία αυτή ξεκινά στο πλαίσιο του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Διευθυντή του ΔΙΕΚ στη Μυτιλήνη Νίκου Μακαρώνη.

Η εξέλιξη αυτή, επιβραβεύει την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής, επιστημονικής, ερευνητικής και αναπτυξιακής συνεργασίας που συμφωνήθηκε μεταξύ Δήμου Δυτικής Λέσβου και ΔΙΕΚ Μυτιλήνης εδώ και δύο περίπου χρόνια και βάζει σοβαρές βάσεις στο εγχείρημα δημιουργίας ανεξάρτητου παραρτήματος ΔΙΕΚ στην Καλλονή.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης κ. Μακαρώνη για την αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από το Φεβρουάριο του 2022 μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε. Πλέον γίνεται η αρχή για να μπορούν πλέον και οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής κατάρτισης και μάλιστα υπό το πρίσμα των ειδικών επαγγελματικών αναγκών της περιοχής μας. Από αυτό μας το ξεκίνημα τώρα, επικρατεί αισιοδοξία για να πετύχουμε και τον απώτερο σκοπό μας που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία Παραρτήματος ΔΙΕΚ στην Καλλονή».

To top