Η ΑΣΥ για τις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου

Η ΑΣΥ για τις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, με αφορμή την εκλογή αντιπροσώπου για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ ανακοινώνει τα εξής:

«Η ΑΣΥ χαιρετίζει όλους εσάς, που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο ΣΕΡΝΟΜΥ και για την εκλογή νέων αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Χαιρετίζουμε την αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτές.

Σας ευχαριστούμε για την αυξημένη στήριξη και εμπιστοσύνη που δείξατε στην ΑΣΥ, σηκώνοντας ανάστημα στις πιέσεις και στο κλίμα φόβου που είχε καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Χάρη στην εμπιστοσύνη σας, πρώτη φορά καταφέραμε και εκλέξαμε αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Να επισημάνουμε στις εκλογές για το σωματείο είχε η ΑΣΥ σημαντική αύξηση σε ποσοστά και σχεδόν διπλασιάστηκαν οι ψήφοι που έλαβε (28 την προηγούμενη φορά, τώρα 53). Με βάση το καλπονοθευτικό νόμο 1264 που ορίζει την κατανομή εδρών, ο οποίος δεν είναι ούτε δίκαιος ούτε αναλογικός δεν καταφέραμε να εκλέξουμε έδρα στο ΔΣ. Δυστυχώς όμως, ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός, η σημερινή σύσταση του ΔΣ των εργαζομένων απέχει από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Η ΑΣΥ θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στις δυνάμεις που προάγουν τον εφησυχασμό, αφήνοντας τον πραγματικό ένοχο στο απυρόβλητο.

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις που αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές και να παίρνονται αποφάσεις που πραγματικά είναι υπέρ των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαίωμα των εργαζομένων σε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και σε ανθρώπινα ωράρια καθώς και το δικαίωμα των ασθενών σε ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Είμασταν και θα είμαστε ακόμα πιο μαχητικά και οργανωμένα στο πλευρό τους και μπροστάρηδες στον αγώνα για τα δικαιώματά τους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της υγείας, για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας.

Εμείς αυτό που υποσχόμαστε σε εσάς και σε εμάς, είναι ο αγώνας για το δίκιο μας. Συνεχίζουμε ακόμη πιο μαχητικά, με αισιοδοξία και νέα ορμή για τις μάχες που έρχονται»

To top