«Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου

«Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου από 2/6 έως 6/6, θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά μια “Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας” ύστερα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και με την συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Οι Cine-δράσεις περιλαμβάνουν:
• Πέντε προβολές βραβευμένων ταινιών από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου για μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς καθώς και όλη την οικογένεια.
Οι ταινίες θα παρουσιαστούν σε οργανωμένες θερινές προβολές στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού σχολείου Πλωμαρίου στις 20:30 κάθε βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
• Δύο πενθήμερα κινηματογραφικά εργαστήρια δημιουργίας μικρού μήκους ταινιών από μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών κινηματογραφιστών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/6: Μικρού μήκους ταινίες από την Camera Zizanio
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/6: Συλλογή επιλεγμένων ταινιών animation Με το νηπιαγωγείο στον κινηματογράφο
ΤΡΙΤΗ 4/6 : Έχουμε ένα όνειρο
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/6 : Αγαπητέ κύριε Φίρερ
ΠΕΜΠΤΗ 6/6 : Coco Farm

Σύντομη περιγραφή ταινιών:
1. 7 Επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από την Camera Zizanio, Μυθοπλασία & Animation 54΄, 2022-2024.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους επιλέγει να προβάλει στο Πλωμάρι επτά (7) ταινίες μικρού μήκους animation φτιαγμένες από παιδιά, οι οποίες είναι κατάλληλες για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

2. Συλλογή επιλεγμένων ταινιών animation – Με το Νηπιαγωγείο στον κινηματογράφο
Animation 42΄, 2020-2023.
Το Νεανικό Πλάνο επιλέγει να προβάλει στο Πλωμάρι οχτώ (8) ταινίες μικρού μήκους animation φτιαγμένες από επαγγελματίες κινηματογραφιστές, οι οποίες είναι κατάλληλες για παιδιά νηπιαγωγείου και για όλη την οικογένεια.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.neanikoplano.gr/mikrou-mikous-1/

3. Έχουμε ένα όνειρο, του Πασκάλ Πλισσόν, 96′, Γαλλία, 2023.
Ποιος είπε ότι το να ζεις με αναπηρίες σημαίνει να εγκαταλείπεις τα μεγαλύτερα όνειρά σου; Η Μοντ (Γαλλία), ο Τσαρλς (Κένυα), η Νιρμάλα και η Κέντο (Νεπάλ), ο Σαβιέρ (Ρουάντα) και ο Αντόνιο (Βραζιλία) είναι εξαιρετικά παιδιά που θα αποδείξουν ότι η αγάπη, η συμπεριληπτική εκπαίδευση, το χιούμορ και το θάρρος μπορούν να φέρουν τον κόσμο ανάποδα και ότι η μοίρα μερικές φορές είναι γεμάτη εκπλήξεις.
Διακρίσεις
Επίσημη επιλογή έναρξης διαγωνιστικού προγράμματος “Kids & Docs” στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, 2023
Επίσημη επιλογή στο Locarno International Film Festival, 2023
Eπίσημη επιλογή στο Sarajevo Film Festival, 2023
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.neanikoplano.gr/echoume-ena-oneiro/

4. Αγαπητέ κύριε Φίρερ, του Christian Lerch, 94′, Γερμανία, 2020.
1945, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Anna και ο 11χρονος γιος της ο Felix αναγκάζονται να φύγουν από το βομβαρδιζόμενο Μόναχο προς τη βαυαρική ύπαιθρο. Κι ενώ για την Anna είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσποιείται την ένθερμη εθνικοσοσιαλίστρια, ο Felix μοιάζει να μαγεύεται όλο και περισσότερο από τη ναζιστική προπαγάνδα και τους υποστηρικτές της.
Βραβεία- Διακρίσεις
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για Παιδιά και Νέους, Γερμανικά Κινηματογραφικά Βραβεία 2019
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Giffoni Film Festival 2019
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών, Olympia International Film Festival for Children and Young People 2019
Βραβείο Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ), Olympia International Film Festival for Children and Young People 2019
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.neanikoplano.gr/agapite-kyrie-firer/

5. Coco Farm, του Sébastien Gagné, 87΄, Καναδάς, 2023.
Ο Max, ένας 12χρονος επιχειρηματίας, αναγκάζεται να κλείσει την επιχείρησή του που λειτουργεί στο γκαράζ του σπιτιού του και να μετακομίσει με τον πατέρα του σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην ύπαιθρο. Όταν ο Μαξ ανακαλύπτει κοτόπουλα στον παλιό, εγκαταλελειμμένο αχυρώνα του ξαδέλφου του Charles, διαβλέπει μια επιχειρηματική ευκαιρία. Τα δύο αγόρια ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Alice, μια νεαρή YouTuber γνωστή για τα βίντεό της σχετικά με την κηπουρική, και ξεκινούν τη δημιουργία μιας φάρμας 500 κλώσσες.
Βραβεία- Διακρίσεις
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή και Ειδική Μνεία από την Κριτική Επιτροπή των Παιδιών στο International Film Festival for Children and Young Audience SCHLiNGEL 2023.

To top