Κατάμεστο το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στην εκδήλωση του Συλλόγου θυμάτων των Τεμπών

Κατάμεστο το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στην εκδήλωση του Συλλόγου θυμάτων των Τεμπών

Το αδιαχώρητο στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στην εκδήλωση που οργάνωσε  την Παρασκευή το απόγευμα   το  Εργαστήριο Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικών Κινημάτων (LaCASMo) του Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλήτρια την μητέρα των Τεμπών  Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη. Η Μαρία Καρυστιανού συγκλόνισε εξιστορώντας εκείνες τις πρώτες δύσκολες στιγμές την αγανάκτηση και το θυμό που δημιούργησαν την ανάγκη δημιουργίας του Συλλόγου και ο μοναδικός στόχος για δικαίωση που όπως τόνισε πολλές φορές αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να μην σταματήσει να προσπαθεί.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επίκουρος  καθηγητής του τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μιχάλης Ψημίτης.

Το Δημοτικό θέατρο αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που θέλησε ν’ ακούσει την Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη. Εκατοντάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημοτικό θέατρο κατακλύζοντας το χώρο.

Τα λόγια της Μαρία Καρυστιανού, της μητέρας των Τεμπών συγκλόνισαν και συγκίνησαν καθώς μιλούσε για τη δημιουργία του Συλλόγου και την ανάγκη που ώθησε τους συγγενείς των θυμάτων να προχωρήσουν στη δημιουργία του στις 2 Μαϊου του 2023 «μέσα από τις στάχτες των παιδιών μας» :

«Θα προσπαθήσω να αποδώσω το μέγεθος της ανάγκης που μας ώθησε να δημιουργήσουμε το σύλλογο και τη δύναμη που μας δίνει. Εν μια νυκτί άλλαξε η ζωή μου. Η ζωή μου εχασε το χαμόγελό της».

Για την αγάπη , τη συμπαράσταση και τη συμπόνοια που εισπράτει καθημερινά από τον κόσμο είπε:

«Τους αγκαλιάζω στο δρόμο μέσα από τη θλίψη νοιώθουμε τη συμπαράσταση και τη συμπόνοια για το κακό που έτυχε σε εμάς. Είναι  το κακό που ενώνει. Η συμφορά, η απόγνωση ο θυμός για το άδικο; Μήπως αυτή η φρίκη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής; Κανένας δεν θα φροντίσει για εμάς παρά εμείς. Μόνοι μας θα φτιάξουμε την κοινωνία μας . 

Πριν 15 μήνες ένα αδιανόητο έγκλημα κατά της ζωής μας τοποθέτησε όλους μπροστά στο τέρας. Το τέρας που έκλεψε τη ζωή και στέρησε τη χαρά από 57 ανθρώπους. Χρόνιο έγκλημα με πολλούς υπεύθυνους – ανεύθυνους.

Και τη σταθερότητα την είδαμε. Τόνους ψεμμάτων. διαρκής υποτίμηση. Όλοι μας στα Τέμπη όλοι γίναμε ένα. Όσο και αν είχαμε συνηθίσει την ατιμωρησία αυτή η τραγωδία μας ένωσε όλους Να μη μείνεις μόνος μέσα στον πόνο. Ονειρεύτηκα τον πιο δυνατό και μαχητικό σύλλογο.

Μοναδικός σκοπός του Συλλόγου η ανάδειξη της αλήθειας, η δικαίωση.  Με το σύλλογο εργαζόμαστε με όλη μας την ψυχή προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε παρά τα εμπόδια. Δεν θα σταματήσουμε παρά μόνο όταν επέλθει δικαίωση και αυτό είναι υπόσχεση όλων μας.

«Κι αν δεν μπορούμε πια να τα αγκαλιάσουμε, να τα φροντίσουμε όπως θα θέλαμε σίγουρα μπορούμε να τα δικαιώσουμε και αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί» είπε στο τέλος της ομιλία της εμφανώς συγκινημένη.

Όπως ανακοίνωσε επίσης ,την Τετάρτη 5 Ιουνίου στην Αθήνα στην αίθουσα συλλόγου δικηγόρων μαζί με καθηγητές συνταγματολόγους θα καταθέσουν 1,5 εκατ. υπογραφές για να αλλάξει ο νόμος περί υπουργικής και βουλευτικής ασυλίας. Αν καταφέρουμε εμείς οι πολίτες κάτι τόσο σημαντικό.

 

Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση του Aeolos καθώς και στο κανάλι AeolosTV  στο youtube.

To top