Λήμνος: Πρόταση για υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

Λήμνος: Πρόταση για υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

Πρόταση για υποδομές πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες της Λήμνου υπέβαλε ο Δήμος Λήμνου  προς το Υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα:

Με στόχο τη δημιουργία νέων υποδομών που διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ και των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας στη θάλασσα, ο Δήμος Λήμνου υπέβαλε πρόταση προς το Υπουργείο Τουρισμού για χρηματοδότηση της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμών βελτίωσης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένη κινητικότητα, σε τρεις παραλίες της Λήμνου.
Ειδικότερα, η αίτηση χρηματοδότησης αφορά στην πράξη «Βελτίωση υποδομών για άτομα με κινητικά προβλήματα των κολυμβητικών ακτών του Δήμου Λήμνου για τη δημιουργία ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος», συνολικού προϋπολογισμού 209.208,00€. Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κρατικής Ενίσχυσης «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες» της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης (ΕΣΑΑ) του Υπουργείου Τουρισμού.
Η τοποθέτηση του εξοπλισμού θα γίνει σε παραχωρημένους χώρους, άνευ ανταλλάγματος, από τη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και συγκεκριμένα:
1. στην παραλία «Ζεματάς» της Κτηματικής Περιφέρειας Παναγιάς
2. στην παραλία «Πλατύ» της Κτηματικής Περιφέρειας Πλατέως και
3. στην παραλία «Νέα Μάδυτος» της Δ.Κ. Μύρινας

Ο εξοπλισμός θα αποτελείται από:
– Μηχανισμό πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα
– Μη μόνιμο αποδυτήριο για ΑμεΑ με ντουζ και εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα
– Σύστημα τηλεμετρίας
– Ξύλινο διάδρομο παραλίας για πρόσβαση ΑμεΑ
– Πολυεστερικό διάδρομο παραλίας για πρόσβαση ΑμεΑ
– Χημική WC για ΑμεΑ
– Χώρους σκίασης
– Χώρους στάθμευσης ΑμεΑ
– Πινακίδες σήμανσης
Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα δήλωσε σχετικά:
«Ο Δήμος Λήμνου υπέβαλε την ανωτέρω πρόταση προς το Υπουργείο Τουρισμού, με στόχο συμπολίτες και επισκέπτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας να απολαύσουν τη θάλασσα και το καλοκαίρι σε περισσότερες παραλίες, με τη χρήση νέων υποδομών. Η εξυπηρέτηση και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για τα ΑμεΑ και τα άτομα με κινητικά προβλήματα αποτελεί υποχρέωση και βασική προτεραιότητά μας».

 

To top