Στη Λήμνο οι Αντιπεριφερειάρχες Νικόλαος Νύκτας και Στρατής Κυρατζής

Στη Λήμνο οι Αντιπεριφερειάρχες Νικόλαος Νύκτας και Στρατής Κυρατζής

Τριήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Λήμνο ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα την Προώθηση Προϊόντων Βορείου Αιγαίου Νικόλαος Νύκτας, όπου επισκέφθηκε τοπικούς παραγωγούς τυροκομικών προϊόντων αλλά και οινοποιούς. Συζητήθηκαν θέματα προβολής και συμμετοχής σε εκθέσεις με ιδιαίτερη βαρύτητα στη στοχευμένη προώθηση, ενώ μετέφερε και την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να ενισχυθεί περαιτέρω η εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Συναντήθηκε επίσης με το προεδρείο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λήμνου καταγράφοντας τα προβλήματα που αφορούν την παραγωγή και την διάθεση του μελιού ενώ συζητήθηκαν και προτάσεις για την ανάδειξη του θυμαρίσιου μελιού της Λήμνου που έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία τα τελευταία χρόνια. Στο περιθώριο της παραμονής του επισκέφθηκε και το δημοτικό κοινοτικό κατάστημα των Σαρδών και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Διονύση Μπαλδεράνο.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου την Λήμνο επισκέφτηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ Στρατής Κυρατζής ,ο οποίος είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό και την επιτάχυνση των έργων της Π.Ε. Λήμνου.

Αμφότεροι οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Νύκτας και κ. Κυρατζής συνοδευόμενοι από τον Έπαρχο κ. Κουτσογιάννη και τον Ειδικό Σύμβουλο κ .Κρέτση επισκέφτηκαν την Δήμαρχο Ελεονώρα Γέωργα και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη παρουσία και των Αντιδημάρχων Ι. Διαματάρη, Χ. Πυρομάγλου, Δ. Μπουλώτη και υπηρεσιακών παραγόντων με κύρια θέματα συζήτησης την ακόμα καλύτερη συνεργασία των δυο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των τρεχουσών συνεργειών τόσο σε μελέτες και έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά και τον προγραμματισμό για το νέο τεχνικό πρόγραμμα. Τέλος, συζητήθηκαν οι προοπτικές για κοινές δράσεις στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

To top