Επίσκεψη Δημάρχου Μυτιλήνης στο 9ο Δημοτικό σχολείο για την υλοποίηση αναγκαίων έργων αναβάθμισης υποδομών

Επίσκεψη Δημάρχου Μυτιλήνης στο 9ο Δημοτικό σχολείο για την  υλοποίηση αναγκαίων έργων αναβάθμισης υποδομών
Την ανάγκη υλοποίησης έργων αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών και διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του 9ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης – του μεγαλύτερου σε αριθμό μαθητών σχολείου της Μυτιλήνης – τόνισε αντιπροσωπεία του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα παρουσία της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρίτσα Βαλάκου ,του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Κοτσώνη και του  Αντιδημάρχου Οικονομικών Παναγιώτη Καρέκου . Ακολούθησε αυτοψία στο χώρο του σχολείου παρουσία και του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.
Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Κατερίνα Γιαννακού και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  ξενάγησαν στους χώρους και υπέδειξαν τα σημεία όπου χρειάζονται παρεμβάσεις και βελτιώσεις ενώ τονίσθηκε ότι γίνονται προσπάθειες για  ένταξη του σχολείου στο πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αύλειο χώρο και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται προκειμένου να γίνουν αποστραγγιστικά έργα, καθώς το χειμώνα βαλτώνουν νερά και ο χώρος απομονώνεται.
Έπειτα από επιτόπιο έλεγχο ο Δήμαρχος   δεσμεύθηκε ότι θα γίνει παρέμβαση ώστε να λυθούν πολλά  από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αύλειος χώρος του σχολείου  και πολλά απ’ αυτά πριν το νέο ακαδημαϊκό ετος.
Συγκεκριμένα:
-για την αποκατάσταση και διαμόρφωση του πίσω χώρου του σχολικού μας συγκροτήματος
-αποκατάσταση φρεατίων που προεξέχουν
– στρώσιμο ανώμαλου εδάφους αυλής  με λάσπη ή άσφαλτο
-παγκάκια φαγητού
-δεύτερη είσοδο με δίφυλλη πόρτα κοντά στο γυμνάσιο, ώστε να χωρίζεται το σχολείο στα δύο σε περίπτωση σεισμού
-πεζοδρόμιο στην κάθοδο
-σήμανση και διαβάσεις
-κουδούνι και σκιάστρο.
To top