ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις απλήρωτες εφημερίες « Αυτό είναι το «ευχαριστώ» προς τους ιατρούς μας»

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις απλήρωτες εφημερίες « Αυτό είναι το «ευχαριστώ» προς τους ιατρούς μας»

Στο ζήτημα των απλήρωτων  εφημεριών των γιατρών από τις εφημερίες που έχουν ήδη κάνει, σε νοσοκομεία του Αιγαίου τον Δεκέμβριο του 2023 αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. χαρακτηρίζοντας απρόθυμη την Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να παρατείνει την ισχύ των σχετικών διατάξεων, που επέτρεπαν την κάλυψη των πρόσθετων εφημεριών.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η απροθυμία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να παρατείνει την ισχύ των σχετικών διατάξεων, που επέτρεπαν την κάλυψη των πρόσθετων εφημεριών που υπερβαίνουν το 15% των τακτικών εφημεριών, που ήταν σε ισχύ έως το τέλος του 2022, είχε ως συνέπεια η 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν στη περικοπή των αμοιβών των γιατρών από τις εφημερίες που έχουν ήδη κάνει, σε νοσοκομεία του Αιγαίου τον Δεκέμβριο του 2023.

Αυτό είναι το «ευχαριστώ» προς τους ιατρούς των νοσοκομείων των νησιών μας, οι διοικήσεις των οποίων, τους εξαναγκάζουν σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είναι προφανές ότι η μόνη λύση είναι η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αφενός θα καταργηθεί ο περιορισμός της δαπάνης των πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού έως το 15% της δαπάνης των τακτικών εφημεριών κι αφετέρου θα προβλεφθεί η πλήρης κάλυψη της δαπάνης των εφημεριών των γιατρών των νοσοκομείων μας.

Προφανές είναι όμως επίσης, ότι οι ιατροί και υγειονομικοί των νοσοκομείων μας, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνον ύβρεις, ειρωνείες και περικοπές των αμοιβών τους.

To top