Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης: Εκπαιδευτική Αποστολή στη Βουδαπέστη στο Πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης: Εκπαιδευτική Αποστολή στη Βουδαπέστη στο Πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

Στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, τέσσερις καθηγητές και είκοσι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, από τις 20 έως τις 28 Απριλίου.

Το σεμινάριο με τίτλο “A Technology-Driven Exploration of Budapest’s Cultural Legacy” αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές να ενθαρρυνθούν και να σκεφτούν δημιουργικά για το πώς οι τεχνολογίες VR και AR μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών σε πολιτιστικούς χώρους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν είκοσι μαθητές που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες εκπαιδευόμενων με βάση την ηλικία τους (ομάδα A: 14-16 ετών και ομάδα B: 12-14 ετών).

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από τον Φορέα Hungary Expert Courses for Teachers and Students στο Zoltan Kodaly Elementary,Secondary and Music School, όπου συμμετείχαν επίσης είκοσι μαθητές από το τοπικό σχολείο. Η πολυπολιτισμική αυτή προσέγγιση ενίσχυσε τη διακρατική ανταλλαγή και την κατανόηση των διαφορετικών εκπαιδευτικών πραγματικοτήτων, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές με διαφορετικό εθνικό και πολιτισμικό υπόβαθρο να μοιραστούν κοινές εμπειρίες.

Κορμό της εκπαιδευτικής επίσκεψης αποτέλεσαν τα σεμιναριακού τύπου εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, με τη μέθοδο PBL (Project-Based Learning).

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη της Βουδαπέστης μέσω μιας ξενάγησης προσανατολισμού, μιας κρουαζιέρας στον ποταμό Δούναβη, επισκέψεων στο Παλάτι της Βούδας, στον Πύργο των Ψαράδων, στο Σπίτι της Μουσικής και στο πάρκο της πόλης. Αυτές οι δραστηριότητες προσέφεραν μια μοναδική ευκαιρία για περαιτέρω πολιτιστική εμβάθυνση και ανταλλαγή απόψεων.

Μέσω της εμπειρικής μεθόδου, οι μαθητές κατανόησαν τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναλογίστηκαν την αξία της για τις μελλοντικές γενιές. Οι μαθητές απέκτησαν θεμελιώδη κατανόηση αναφορικά με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

To top