Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος από τον ΟΦΥΠΕΚΑ

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος από τον ΟΦΥΠΕΚΑ

Εκδηλώσεις διοργανώνει ο ΟΦΥΠΕΚΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα προσκαλώντας όλους μας (κράτη, επιχειρήσεις, ανθρώπους) να δεσμευτούμε για την προστασία του πλανήτη.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Πολυχνίτου, την Κυριακή 2 Ιουνίου και Εκπαιδευτικές εκδρομές για σχολεία της Λέσβου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε πριν από πενήντα χρόνια από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και από το 1973 έως σήμερα φέρνει στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, προσκαλώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν για την προστασία του πλανήτη.

Για το 2024 η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με κεντρικό σύνθημα #GenerationRestoration, δίνει έμφαση στην αποκατάσταση, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, αλλά μπορούμε να αποκαταστήσουμε τα δάση, τις πηγές νερού και την ποιότητα των εδαφών. Είμαστε η γενιά που μπορεί να κάνει ειρήνη με τη γη. Εκατομμύρια άνθρωποι από περισσότερες από 150 χώρες θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με περισσότερες από σαράντα εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και πεζοπορίες στη φύση, ενημέρωση στα Κέντρα Πληροφόρησης, δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ενημερωτικές ημερίδες.

To top