Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ήρωα Καραβόγιαννου

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ήρωα Καραβόγιαννου

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ήρωα Ιωάννη Θεοφιλόπουλου γνωστού και ως Καραβόγιαννου, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου στις 11:00, στο πάρκο Καραπαναγιώτη όπου δεσπόζει η προτομή του Ήρωα, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου «ο Μωριάς».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με  επιμνημόσυνη δέηση από εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία με τη ζωή και το έργο του Ήρωα Καραβόγιαννου από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Χατζόπουλου, ο οποίος, στα λίγα λεπτά της ομιλίας του, έκανε μια αναδρομή στις ιστορικές εκείνες στιγμές όπου ο Ήρωας Καραβόγιαννος μαζί με το πλήρωμα του κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στον τουρκικό ζυγό ώστε σήμερα, όλοι οι Πελοποννήσιοι να είναι υπερήφανοι και να τιμούν τον συμπατριώτη τους ως τον πρώτο πυρπολητή της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

Στο τέλος της ομιλίας κατατέθηκαν στεφάνια από τους τοπικούς συλλόγους Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Κρητών, Ποντίων, Καμάρες και από τον Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου .
Πριν τη λήξη της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και με αυτόν τον τρόπο έληξε η τελετή.

 

To top