Εγκαίνια έκθεσης φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Εγκαίνια έκθεσης φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Μαϊου η ομαδική έκθεση φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Η έκθεση των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου UdK πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου workshop με τίτλο «Αναζητώντας τον Κρυσταλλικό χρόνο» που πραγματοποιείται από 17-26 Μαΐου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Τα απολιθώματα, η δομή τους και η απαράμιλλη ομορφιά τους αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους φοιτητές, οι οποίοι δημιούργησαν έργα, τα οποία τα οποία αποτελούν το υλικό της ομαδικής έκθεσης που θα παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου αλλά και στα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενημερώθηκαν σχετικά με σημασία και τη μοναδικότητα του απαράμιλλου αυτού μνημείου της φύσης, που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Xρησιμοποιώντας τους χώρους του Μουσείου σαν εργαστήριο έφτιαξαν τις προσωπικές τους αφηγήσεις σχετικά με αυτή τη θεματική, με όλα τα δυνατά μέσα έκφρασης όπως είναι η γλυπτική, η κεραμική, οι κατασκευές, το πλέξιμο, η ξυλογλυπτική, το βίντεο, οι συναρμογές, και πολλά άλλα.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

ΑΣΚΤ UdK

Καθηγητές Καθηγητής

Λουκάς Λουκιδης, Νίκος Τρανός Karsten Konrad

Φοιτητές Φοιτητές

Διώνη Αριδά Luise Sandberger

Δήμητρα Μελίτα David Prior

Σεμέλη Προκοπίου Lilian Nachtigall

Αρά Μπογοσιάν Thorben Bünger

Μαρία Κιρλή Vilo Rüzgar

Αλέξανδρος Χριστοδουλίδης Caryna Yarmolinskaya

Alma van der Donk (Erasmus Αυστρία) Elias Hermann

Anit Nurzaie

Franz Warnke

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εγκαίνια της έκθεσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2253054434, www.lesvosmuseum.gr 

To top