Οι «Μικρές Ιστορίες Φόνων» από τους «Άστεγους» και πάλι στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

Οι «Μικρές Ιστορίες Φόνων»  από τους «Άστεγους» και πάλι στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

Η Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης “ΑΣΤΕΓΟΙ” παρουσιάζει την παραγωγή από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης με το έργο του Παναγιώτη Μπρατάκου “Μικρές Ιστορίες Φόνων” για δύο τελευταίες παραστάσεις το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Οι «Μικρές Ιστορίες Φόνων» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που τα τραγικά με τα κωμικά στοιχεία του εναλλάσσονται διαρκώς. Θύτες , θύματα και τρίτοι-σχολιαστές , ο καθένας από τη δική του σκοπιά-διαδέχονται ο ένας τον άλλον και στοχεύουν στην ενσυναίσθηση του θεατή, στον προβληματισμό του και στην αναζήτηση των αιτίων και των καταστάσεων που οδηγούν σε τόσο ακραίες συμπεριφορές.

Σήμερα, που η βία με όλες τις μορφές της έχει κυριαρχήσει επικίνδυνα στη καθημερινή μας ζωή, το έργο έρχεται να αναψηλαφήσει τη λύπη, το θυμό, τη ζήλεια, την αποδοχή του διαφορετικού, το πάθος, την απώλεια, τις εξαρτήσεις κάθε είδους και την προσωπική αλήθεια του καθενός μας. Μια ματιά μόνο να ρίξει κανείς στα τηλεοπτικά δελτία των ειδήσεων, θα διαπιστώσει, ότι η πραγματικότητα μας είναι απείρως πιο σκληρή και πιο κανιβαλιστική από το συγκεκριμένο έργο.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στρατή Βλαστάρη και Θέμι Χατζηλάμπρου, η σκηνογραφία είναι των Δημήτρη Καλατζάκη και Βαγγέλη Λουίζου, τα κοστούμια της Νατάσας Βαϊράμη (με τη συνδρομή όλης της ομάδας), η πρωτότυπη μουσική του “Swamp Blues Kara” (Παναγιώτη Καραγιάννη), οι φωτισμοί των Κώστα Καρατζά και Θέμι Χατζηλάμπρου.

Το video της παράστασης (στην 5η σκηνή) είναι των Δημήτρη Καλατζάκη και του Σταμάτη Κατσαμπή, ενώ το video promo του Δημήτρη Καλατζάκη (με τη χορήγηση αίματος και την συνεργασία των Άννας Βαλάσου,Ιωάννας Βερβερίδου, Στρατή Βλαστάρη, Ανθής Δαφιώτη, Ειρήνης Κατσαμπή και Σταυρούλας Κοττά) .

Η επιμέλεια της σκηνής και η εκτέλεση των σκηνικών είναι του Βαγγέλη Λουίζου, το φωτογραφικό υλικό της Δέσποινας Δερεδίνη, οι κομμώσεις και το μακιγιάζ από την ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ Σ.Α.Ε.Κ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τεχνικός κομμωτικής τέχνης, Τεχνικός αισθητικής &τέχνης του μακιγιάζ , Εκπαιδευτριες μαζί με τους /τις καταρτιζόμενους )-Κανδανά Τώνια, Λώκου Μάρω, Μουτάφη Κλεοπάτρα, Μυστεγνιώτου Έλενα, Μωραϊτου Κατερίνα, Τζαγκαράκη Κατερίνα , Χαχάμη Σοφία.

Η επιμέλεια των αντικειμένων είναι των Γιώργου Πατέ, Σταύρου Πλατσή, Μαρίας Σουπιάδου και Βάσως Χοχλάκα , το πρόγραμμα και η αφίσα των Στρατή Βλαστάρη και Δημήτρη Καλατζάκη, ενώ στο χειρισμό των φώτων είναι η Βίλλυ Τσιγαρίδα και στο χειρισμό του ήχου ο Στρατής Βλαστάρης.

Επίσης στην υποδοχή και στην επικοινωνία είναι οι : Ελένη Αχλάτη, Ιωάννα Βερβερίδου, Ανδρομάχη Βουγιούκα, Σταυρούλα Κοττά, Μαρίνη Λαμπρινού, Ευτυχία Μπόνη,Μαρία Σουπιάδου, Λεμονιά Χριστόφα

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης :

Γυναίκα : Φιλιώ Εγγλέζου

Μαρία: Μυρτώ Λουϊζου

Άλκης: Γιώργος Πατές

Η καλή μας γειτόνισσα: Νατάσα Βαϊράμη

Το κορίτσι που ήθελε να γίνει Iim Morrison : Σταυρούλα Κοττά

Άνδρας: Σταύρος Σίμου

Άνδρας: Θέμις Χατζηλάμπρου

Μια προβληματισμένη μητέρα: Βίκυ Μαρμαρινού

Μια καλή νοικοκυρά: Δέσποινα Ψαραδέλλη

Αγόρι: Δημήτρης Καλατζάκης

Το κορίτσι που έφυγε πρώτο: Ανθή Δαφιώτη

Η αδελφή της: Αναστασία Τσάτσου

Άνδρας: Σταμάτης Κατσαμπής (σε video)

Αριάδνη: Άννα Βαλάσου

Μπάτμαν: Δημήτρης Καλατζάκης

Τα εισιτήρια των παραστάσεων πωλούνται 10 € και στην προπώληση καθώς και για άνεργους ΟΑΕΔ, φοιτητές και άτομα με αναπηρίες πωλούνται 7 € , ενώ οι μέρες και οι ώρες των προπωλήσεων είναι οι παρακάτω:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.5 πρωί ώρες 11.00-13.00 , απόγευμα 18.00-20.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.5 πρωί ώρες 11.00-13.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.5 πρωί ώρες 11.00-13.00

Το Σάββατο 25.5 και την Κυριακή 26.5 το ταμείο θα είναι ανοιχτό τις ώρες 18.00 μέχρι 20.30 το απόγευμα και τα εισιτήρια θα πωλούνται στην κανονική τιμή των 10 €.

Τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν στο τηλέφωνο 6980889869 (ώρες 10.00-14.00 το πρωί και 17.00-21.00 το απόγευμα)

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για κάτω των 16 ετών.

To top