Σειρά επαφών είχε στη Λέσβο ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Σειρά επαφών είχε στη Λέσβο ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εωξτερικών Γιώργος Κώτσηρας την Τετάρτη ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου,   συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τη Στελλίνα Σιαράπη,  νέα Γενική Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, στο πλαίσιο περιοδειών ενόψει των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Κώτσηρας είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς ενώ επισκέφθηκε και τη Δυτική Λέσβο. Συγκεκριμένα το πρωί επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Λέσβου όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση και παραγωγικούς φορείς ενώ αμέσως μετά μετέβη στο Τελωνείο όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος έκδοσης «γρήγορης» visa.  Ακολούθως μετέβη στο Δήμο Δυτικής Λέσβου όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, το απόγευμα τον υποδέχθηκε  ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας στο Παλαιό Δημαρχείο ενώ αμέσως μετά είχε συνάντηση με στελέχη της ΔΕΕΠ Λέσβου της ΝΔ. Σε δήλωσή του στον Αίολο ο Υφυπουργός Εξωτερικών  τόνισε ότι η Λέσβο και γενικά το Βόρειο Αιγαίο έχει κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης ενώ υπογράμμισε ότι διανοίγεται μια περίοδος από την οποία μπορεί ν’ αντλήσει πολλά οφέλη η περιοχή. Όσο αφορά το μέτρο της «γρήγορης» visa  είπε ότι έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και παρά τις δυσκολίες στο ξεκίνημα έχει φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα όσο αφορά στον τουρισμό από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση καθώς από τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου θα εξαρτηθούν πολλά ζητήματα που αφορούν τις χώρες της ευρωζώνης μεταξύ των οποίων βέβαια και το μεταναστευτικό. Συμπλήρωσε δε ότι είναι και μια ευκαιρία να σταλεί από τους πολίτες, μήνυμα σταθερότητας και προόδου.

To top