Σειρά συναντήσεων για τη Δήμαρχο Λήμνου Ε. Γεώργα στη Λέσβο

Σειρά συναντήσεων για τη Δήμαρχο Λήμνου Ε. Γεώργα στη Λέσβο

Στη Λέσβο βρέθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαίου η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Γιώργο Πλακωτάρη, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λέσβου , ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη εργασίας στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη εξετάστηκαν το θέμα της παράτασης της κήρυξης της Δ.Ε. Μύρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς και η πορεία των έργων «Μελέτη Ακτομηχανικής Προστασίας παραλίας Ρωμαίικου Γιαλού Μύρινας Δήμου Λήμνου» και «Μελέτη Ακτομηχανικής Προστασίας παραλίας Αγ. Ιωάννη Κάσπακα Ν. Λήμνου», στην κατεύθυνση δρομολόγησης έργων οριστικής θωράκισης των δύο καίριας σημασίας παραλιακών μετώπων. Παράλληλα συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας του Α΄ και του Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης .

Η Δήμαρχος συμμετείχε και σε σύσκεψη εργασίας στο Περιφερειακό Ταμείο Βορείου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και Έργων κ. Στρατή Κυρατζή και υπηρεσιακών στελεχών. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέλιξη των μελετών «Ανέγερση 4ου Νηπιαγωγείου Μύρινας», «Ανέγερση Νέου Παιδικού Σταθμού Δήμου Λήμνου» και «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Δήμου Λήμνου» και η προοπτική της ταχύτερης δυνατής ολοκλήρωσής τους από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε,

Κατά την παραμονή της στη Μυτιλήνη, η Δήμαρχος συναντήθηκε και με τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργο Πλακωτάρη, για τον προγραμματισμό των έργων του Δήμου Λήμνου ενόψει των προσκλήσεων της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Παναγιώτη Χριστόφα, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία και το αντικείμενο της

ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε. , καθώς επίσης και η προοπτική συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων σε διάφορους τομείς.

Τέλος, η Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λέσβου, με τα οποία συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της υπηρεσίας , οι αλλαγές που προβλέπει ο ν. 5092/2024 για τους αιγιαλούς και τις παραλίες καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.

To top