Πρώτο πανελλαδικό βραβείο σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας για το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Πρώτο πανελλαδικό βραβείο σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας για το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Το πρώτο Πανελλαδικό βραβείο σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας απέσπασε το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης μέσα από μια ψηφιακή αφήγηση ιστορίας που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Την αξία της Πολυγλωσσίας για την προώθηση της αποδοχής του Άλλου και τη συμπερίληψη, ανέδειξαν οι μαθητές της Α Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, μέσα από μια ψηφιακή αφήγηση ιστορίας που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν. Η αφήγηση περιλάμβανε έξι γλώσσες, με έμφαση στη Γαλλική και έγινε υπό την καθοδήγηση της εμπειρότατης καθηγήτριας της Γαλλικής του σχολείου μας, κυρίας Χριστίνας Πανταζή. Στόχο αποτέλεσε η αποτύπωση της γλωσσικής πολυμορφίας μέσω της τεχνικής Kamishibai ή αλλιώς «θέατρο σε χαρτόνι». Η ιστορία των συγκεκριμένων μαθητών είχε θέμα την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, όπως μαρτυρούσε και ο τίτλος του διαγωνισμού «Ένας πιο γρήγορα, μαζί πιο μακριά».

Εκτός από το πρώτο πανελλαδικά βραβείο, η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης απέσπασε και το Βραβείο Εικονογράφησης και Ψηφιακής Αφήγησης. Διοργανωτής του διαγωνισμού ήταν η ερευνητική ομάδα Pluralites του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα του διεθνούς δικτύου Kamilala και του γαλλικού οργανισμού DULALA (D’ Une Langue A L’ Autre).Θερμότατα συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στην πανάξια καθηγήτριά τους.

To top