Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922», οργανώνει με αφορμή την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Παρασκευή 17 Μαΐου ώρα 18:30, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Πώς μερικές λίρες κατάφεραν να σώσουν μια εικόνα από βανδαλισμό; Γιατί ένα ζευγάρι τσόκαρα δεν συνόδευσε ποτέ την ιδιοκτήτριά του στο λουτρό; Πώς προσπαθούσαν να «συνδεθούν» οι στρατιώτες στο μικρασιατικό μέτωπο με την καθημερινότητα στο νησί της Λέσβου;

Οι συμμετέχοντες στην περιήγηση θα ανακαλύψουν γοητευτικές προσωπικές ιστορίες των αφανών πρωταγωνιστών της Ιστορίας που κρύβονται στα εκθέματα και θα ακούσουν αφηγήσεις που εξαίρουν την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «1922» διατρέχει τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή, καταγράφοντας τον ξεριζωμό των προσφύγων, την επανεκκίνηση στην Ελλάδα, την ενσωμάτωση και τη διατήρηση της μνήμης, αλλά και τη σημαντική προσφορά των Μικρασιατών στο νησί της Λέσβου. Παρουσιάζεται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου έως τις 17/6/2024 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

To top