Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο για την Τέχνη του Κινηματογράφου στη Μυτιλήνη

Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο για την Τέχνη του Κινηματογράφου στη Μυτιλήνη

Η Εταιρεία Έρευνας, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης του έργου Cinematopedia.

Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο για την Τέχνη του Κινηματογράφου στη Μυτιλήνη διοργανώνει η Εταιρεία Έρευνας, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε.

Οι Κινηματογράφοι ως Κόμβοι Καινοτομίας στις Τοπικές Κοινωνίες, που χρηματοδοτείται από το Creative Europe MEDIA Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του έργου είναι να:

  • ενδυναμώσει τους κινηματογράφους στις τοπικές κοινότητες
  • ενισχύσει την τοπική πολιτιστική ζωή
  • δημιουργήσει κέντρα πολιτιστικής καινοτομίας με επίκεντρο τον κινηματογράφο
  • προωθήσει τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο
  • προωθήσει τις δημιουργικές βιομηχανίες
  • προβάλει τον πολιτισμό μέσα από τον κινηματογράφο των τοπικών κοινωνιών.

Στα πλαίσια του έργου θα λάβουν χώρα σειρά από δράσεις με επίκεντρο το σινεμά.

Η έναρξη των δράσεων αυτών θα γίνει το διήμερο 18 & 19 Δεκεμβρίου με δια ζώσης σεμινάριο αναφορικά με το σινεμά και την συγγραφή σεναρίου.

Ένα διαδραστικό σεμινάριο κινηματογράφου δύο ημερών το οποίο απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15 μέχρι 22 ετών…. και όχι μόνο!

Μέσα σε αυτές τις δύο μέρες θα εισάγουμε τους συμμετέχοντες στις πτυχές της κινηματογραφικής διαδικασίας και θα έχουν μετά τη δυνατότητα, με τη σειρά τους, να γίνουν δημιουργικά μέλη του project. Θα συμμετέχουν σε πιο εξειδικευμένα σεμινάρια, θα παρευρεθούν σε προβολές και, κυρίως, θα δημιουργήσουν δικά τους έργα (είτε μυθοπλασίας, είτε ντοκιμαντέρ) με τη βοήθεια των καλλιτεχνών του Cinematopedia.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ημέρα 1η:

Θα προβληθεί η γαλλική ταινία La Haine (Το Μίσος) και με βάση αυτήν τη δημιουργία του Ματιέ Κασσοβίτς θα γίνει μία εισαγωγή στις βασικές έννοιες του κινηματογράφου: στη σκηνοθεσία, στο μοντάζ, στη φωτογραφία και στην ιστορία της συγκεκριμένης τέχνης. Κάτι ακόμα που θα συζητήσουμε είναι η θεματική του έργου και το πως ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει εργαλείο βαθιάς βιωματικής και απολαυστικής εκπαίδευσης.

Ημέρα 2η:

Η δεύτερη μέρα του σεμιναρίου θα είναι αφιερωμένη στο σενάριο, το οποίο θα είναι διαδραστικό. Μετά από μία θεωρητική εισαγωγή της παραδοσιακής δομής ενός σεναρίου, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να γράψουν μία μικρή ιστορία, η οποία θα διαβαστεί μπροστά στην ολομέλεια για να τη συζητήσουμε όλοι μαζί παρέα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Δομήνικος Διαμαντής Μπαλάσκας, ACTION SYNERGY Α.Ε.:
Ο Δομήνικος είναι απόφοιτος της σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου. Στα 35 του, είναι κι εκείνος στο ξεκίνημα της κινηματογραφικής του περιπέτειας και το Cinematopedia αποτελεί γι’ αυτόν μία υπέροχη ευκαιρία να επεκτείνει τις γνώσεις του αλληλοεπιδρώντας με όλους εσάς που θα γνωρίσει διαδικτυακά αλλά και από κοντά.

Ραλού Τάταρη, ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε.:
Η Ραλού είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μεταπτυχιακό στον Πολιτισμό & στην Παραγωγή Ταινιών Ντοκιμαντέρ. Λατρεύει κάθε κομμάτι του κινηματογραφικού κόσμου και ανυπομονεί να γνωρίσει όλους εσάς για να μοιραστείτε την ίδια αγάπη και πάθος για αυτόν τον κόσμο με εκείνη.

 

Περισσότερες Πληροφορίες στο Link . 

To top