Ο Γιάννης Μπουρνούς στηρίζει των αγώνα των Ερεσιωτών

Ο Γιάννης Μπουρνούς στηρίζει των αγώνα των Ερεσιωτών

Στη Σκάλα Ερεσού βρέθηκε την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Ν.Ε. Λέσβου, Σταύρο Καραβασίλη και στελέχη του Κόμματος.

Ο Γιάννης Μπουρνούς επισκέφτηκε το μπλόκο των κατοίκων της Ερεσού στο Αφεντέλι, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ερεσού και δεκάδες μέλη της “Πρωτοβουλίας Υπεράσπισης της παραλίας της Ερεσού”, που έχουν οργανώσει την περιφρούρηση της παραλίας, ώστε να αποτραπεί η οικοδόμηση τουριστικής μονάδας από ιδιώτη κυριολεκτικά πάνω στην άμμο.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:
“Στο Αφεντέλι συνάντησα πρόσωπα καθαρά και αποφασισμένα. Νεότερους και παλιότερους, ανθρώπους που υπηρετούν από κοινού το τοπικό κοινωνικό συμφέρον μέσα από τον αγώνα που δίνουν.

Για μας είναι ξεκάθαρο, ότι η Σκάλα Ερεσού χρειάζεται επενδύσεις στον τουρισμό. Για παράδειγμα χρειάζεται οργανωμένο κάμπινγκ, ως προορισμός που προσελκύει πολύ νεανικό τουρισμό. Χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται και περισσότερες και καλύτερες κλίνες, ώστε να μπορέσει να “σηκώσει” την τουριστική της κίνηση και να την αυξήσει.

Το σίγουρο, όμως, και πασιφανές για όποιον επισκεφθεί το Αφεντέλι, είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι κατά της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης που χρειάζεται η Σκάλα Ερεσού. Γιατί η παραλία της Ερεσού είναι διεθνώς γνωστή και αναδεικνύει τη Λέσβο παγκοσμίως, ακριβώς λόγω του ανοιχτού και ελεύθερου χαρακτήρα της, που ευτυχώς έχει διαφυλαχτεί μέχρι σήμερα. Και τον οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, απέναντι σε οποιεσδήποτε βλέψεις για παραβίασή του.

Δηλώνουμε ανοιχτά και σε όλους τους τόνους, ότι στηρίζουμε τον αγώνα των Ερεσιωτών και, όπως δεσμευτήκαμε στη συζήτηση μαζί τους στο Αφεντέλι, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να είναι αυτός ο αγώνας νικηφόρος”.

To top