Αναφορά Παρασκευαϊδη στον Υπουργό Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σίγρι

Αναφορά Παρασκευαϊδη  στον Υπουργό Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σίγρι

Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα τις αναγκαίες ακτοπλοϊκές συνδέσεις του λιμανιού Σιγρίου με τα λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης  Παρασκευαϊδης. Ο κ. Παρασκευϊδης προτείνει δυο δρομολόγια με Λαύριο ή Ραφήνα και ένα με Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολης και Βόλο.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή :

«Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ. 117/2024 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με την οποία ζητείται η σύνδεση του Λιμανιού Σιγρίου με τα λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
Συντάσσομαι απόλυτα με το παραπάνω αίτημα και όπως εδήλωσα γραπτώς, πριν την έλευση του Πρωθυπουργού, για την τέλεση των εγκαινίων του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, το οδικό αυτό έργο θα λάβει Υψηλή Προστιθέμενη Αξία, εάν οπωσδήποτε συνδεθεί, με ένα δίκτυο ακτοπλοϊκών συνδέσεων του Λιμανιού Σιγρίου με τα λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας (Λαύριο, Ραφήνα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη) που θα εξασφαλίζουν μικρό χρόνο ταξιδιού σε συνδυασμό με δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων.

Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για Ανάπτυξη του Τουρισμού της Λέσβου, και εν προκειμένω, της Βορειοδυτικής Λέσβου, με ένα δρομολόγιο εβδομαδιαίως, την θερινή περίοδο, από Πειραιά – Μύκονο – Μεστά Χίου – Σίγρι και χρόνο ταξιδίου 10 – 11 ώρες!!!!
Η Λέσβος, αν θέλετε, να δώσετε πραγματικό περιεχόμενο στις έννοιες Ανάπτυξη και Νησιωτική-Περιφερειακή Πολιτική, χρειάζεται δύο (2) ακτοπλοϊκά δρομολόγια, Λαύριο ή Ραφήνα – Σίγρι, με σύγχρονο πλοίο και χρόνο ταξιδίου 3,5 – 4 ώρες, το οποίο τον 1ο χρόνο, προτείνεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδοτούμενων γραμμών.
Επίσης, σύνδεση με ένα (1) δρομολόγιο εβδομαδιαίως με τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και το Βόλο.
Έτσι, θα αποκτήσουν πραγματική αξία, οι Επενδύσεις κατασκευής του Λιμανιού Σιγρίου αλλά και του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου.
Παρακαλώ, λοιπόν, όπως με ενημερώσετε για τον Γενικό Σχεδιασμό Ακτοπλοϊκών συνδέσεων και αξιοποίησης του Λιμανιού Σιγρίου Λέσβου, με στόχο πάντα την τουριστική ανάπτυξη της Νήσου Λέσβου».

 

 

 

 

To top