«Το Μερίδιο των Αγγέλων» εκδήλωση γευσιγνωσίας από την Κοιν.Σ.Επ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» και τον «Κάμπο»

«Το Μερίδιο των Αγγέλων» εκδήλωση γευσιγνωσίας από την Κοιν.Σ.Επ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» και τον «Κάμπο»

Ανοιχτή Εκδήλωση γευσιγνωσίας Φρέσκων και Παλαιών κρασιών με τίτλο «Το Μερίδιο των Αγγέλων», διοργανώνει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» και ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «Ο Κάμπος», στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, τη Δευτέρα 6 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί.

Κάθε χρόνο, από κάθε δεξαμενή και ξύλινο βαρέλι κρασιού που ωριμάζει χάνεται περίπου το 2%. Εξατμίζεται και εξαφανίζεται για πάντα. Αυτό είναι που λέμε «το μερίδιο των αγγέλων».

Σε μια αυθόρμητη τελετουργική και συμμετοχική διαδικασία θα ανοίξουν δεξαμενές με φρέσκα και δρύινα βαρέλια με παλαιωμένα Ηφαιστειακά κρασιά της Κοιν.Σ.Επ., δημιουργώντας έτσι μια συνάντηση  μέσα σε αλκοολικά αρώματα και γεύσεις, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά συζητώντας, πίνοντας, τρώγοντας και τραγουδώντας.

Η εν λόγω «Συμποσιακή Συνάντηση» αποσκοπεί στην κινητοποίηση των μελών των τοπικών κοινοτήτων, στην επικοινωνία, στο κοινό βίωμα και στην αναζήτηση των χαμένων ονείρων.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί, με μία χαλαρωτική περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό της Ανεμώτιας, με τα περίτεχνα λαξευμένα πέτρινα σπίτια και την καλλιτεχνική αύρα των ξακουστών ντόπιων λιθοξόων.

Στην επιστροφή, στις 13.00, θα ξεκινήσει το άνοιγμα των φρέσκων και παλαιών κρασιών που θα γεμίζουν τα ποτήρια των επισκεπτών.

Η αίθουσα γευσιγνωσίας «Χρήστος Ατσικβάσης» θα είναι ανοιχτή για δοκιμές των κρασιών της Κοιν.Σ.Επ., με φόντο την Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Πτερούντιου και θέμα – τι άλλο – τοπία της Ανεμώτιας.

Παράλληλα, θα προβάλλεται στους επισκέπτες το Ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την εξέλιξη του έργου του Πράσινου Ταμείου για την αναζωογόνηση υποβαθμισμένου εδάφους, τη δημιουργία του πρότυπου βιολογικού αμπελώνα και τη διάσωση των γηγενών ποικιλιών αμπέλου.

Εν τω μεταξύ, τα κάρβουνα θα είναι αναμμένα, όπου θα ψήνονται κρεατικά και λαχανικά. Όλοι και όλες μπορείτε να συνεισφέρετε γευστικά, με τις δικές σας σπεσιαλιτέ και τους αγαπημένους σας μεζέδες, φέρνοντας τρόφιμα στην αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα/ ψησταριά (κρεατικά, μαγειρευτά, πίτες, σαλάτες, κλπ), που θα μαγειρευτούν και θα διατεθούν, επί τόπου.

Μια ακόμα ολοήμερη συνάντηση από τα κάτω με φαγητό, άφθονο φρέσκο και παλαιωμένο κρασί, καλή μουσική και όμορφη παρέα.

 

To top