Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή σε μια δυνατή Ευρώπη»

Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή σε μια δυνατή Ευρώπη»

Τη μεγάλη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές , τόνισε από τη Μυτιλήνη ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλει η κάλπη, είναι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις αλλαγές, συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, σε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί -όπως τόνισε μιλώντας στον Αίολο- «όλα όσα είχαν σχεδιαστεί την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, σήμερα έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης».

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  της ΝΔ και τέως αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης  βρέθηκε το Σάββατο στη Μυτιλήνη και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης  όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Καμπούρη ενώ παρευρέθηκε και σε ημερίδα που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Mythical Coast για τον Ιαματικό Τουρισμό. Ο κ. Κοντοζαμάνης ήταν ανάμεσα στα πρώτα 28 ονόματα υποψηφίων που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Αναλυτικά σε δήλωσή του τόνισε τα εξής :

«Στο πλαίσιο των περιοδειών μου ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, έχω τη χαρά σήμερα να βρίσκομαι, στη Λέσβο, με πρώτο σταθμό το Νοσοκομείο Μυτιλήνης η χαρά μου είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί συναντήθηκα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και όλα τα στελέχη με τους οποίους όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη της πανδημίας  και χαίρομαι ακόμη περισσότερο γιατί έργα που είχαμε σχεδιάσει εκείνη τη δύσκολη περίοδο αρχίζουν και υλοποιούνται και αλλάζουν την εικόνα της παροχής υγείας στο νησί, έργα όπως η ψυχιατρική κλινική, το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου και η ενίσχυση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών υγείας στου νησί συνεχίζεται» . Ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού οι οποίες θα καλυφθούν, ενώ τόνισε ότι « η υγεία είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση,προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας» ανέφερε σε δήλωσή του στον Aeolos TV στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Για την υποψηφιότητα του στις Ευρωεκλογές ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε:

«οι ευρωεκλογές δεν είναι μια  ήσσονος  σημασίας εκλογική διαδικασία, γι’ αυτό πρέπει να στείλουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας, ότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Δεν είναι χαλαρή η ψήφος. Ναι μεν, δεν αλλάζει κάτι σε ότι αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας, οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι σε τρία χρόνια αλλά θα πρέπει το βράδυ των εκλογών το αποτέλεσμα να στείλει ένα μήνυμα προς την Ευρώπη ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις αλλαγές, συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, σε ένα περιβάλλον σταθερότητας προκειμένου την επόμενη μέρα να διεκδικήσουμε περισσότερα κονδύλια, να έχουμε μεγαλύτερη επιρροή στο ότι συμβαίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο διότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες αφορούν και εμάς. Μη ξεχνάμε ότι  μεγάλο μέρος του κοινοβουλευτικού έργου στο εθνικό μας κοινοβούλιο έχει να κάνει με την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών νομοθεσιών και κανονισμών στο εθνικό δίκαιο. Επομένως η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή σε μια δυνατή Ευρώπη και όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα τόσο πιο πολλά θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε».

Σχετικά με την υποψηφιότητά του ο κ. Βασίλης Κοντζαμάνης δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του   στον aeolos.tv

Τι έπαιξε ρόλο στο να αποδεχθείτε την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να είστε υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ;

Αξίζει να εξετάσουμε τη μεγάλη εικόνα. Η επόμενη πενταετία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρώπη, κυρίως, όμως, για τη διεκδίκηση των ελληνικών συμφερόντων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άμεσα συνυφασμένη με την καθημερινή μας ζωή, όσο και να ακούγεται υπερβολικό, ενώ παράλληλα ένα κύμα άκριτου ευρωσκεπτικισμού δείχνει να παγιώνεται. Ταυτόχρονα, η χώρα μας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, όχι ως αντικείμενο κριτικής, αλλά ως πρότυπο προς ακολούθηση. Συνεπώς, η ευρωπαϊκή πολιτική δεν αφορά μόνο μια ελίτ, αφορά τις ζωές μας και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που θεωρώ ταυτόχρονα τιμή και πρόκληση τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ απο τα νεανικά μου χρόνια. Πιστεύω ότι έχω τις γνώσεις, την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα, ώστε να δώσω νέες μάχες και φανώ χρήσιμος και αποτελεσματικός για τα εθνικά συμφέροντα, για τα παιδιά μας, την Πατρίδα και τον απανταχού ελληνισμό.  Στο γενικότερο αυτό πλαίσιο και εν μέσω μιας ιδιαίτερα ταραχώδους περιόδου χρειάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο, να στείλουμε ανθρώπους που αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας και είναι συνδεδεμένοι με αυτήν και όχι αποκομμένοι.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε ευρωβουλευτής ;

Η επόμενη πενταετία είναι πενταετία προκλήσεων και αλλαγών. Η ταχύτητα που ο κόσμος μετασχηματίζεται είναι πλέον ιλιγγιώδης. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κινείται με αργούς ρυθμούς. Πρέπει να αντιμετωπίσει με συντεταγμένο σχέδιο, όρους του μέλλοντος και κυρίως αποφασιστικότητα τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Υπάρχουν τεράστια ζητήματα, λοιπόν, όπως το ζήτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της πράσινης μετάβασης με δίκαιους όρους. Από την εξίσωση δεν μπορεί να λείπουν θέματα, όπως το μεταναστευτικό.  Αν θέλουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε και να κατηγοριοποιήσουμε τις κρίσιμες στρατηγικές προτεραιότητες της επόμενης μέρας, τότε κατά τη γνώμη μου είναι τρεις: αυτονομία, αυτάρκεια, ανταγωνιστικότητα. Πρέπει να εργαστούμε για την ενίσχυση της αυτονομίας, της αυτάρκειας και της ανταγωνιστικότητας απέναντι σε κράτη όπως η Κίνα, που αυξάνει συνεχώς την επιρροή της. Χρειάζεται να δούμε θέματα όπως η ασφάλεια, η επισιτιστική ασφάλεια και η καινοτομία. Αυτό θα διασφαλίσει την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα. Χρειάζονται, συνεπώς, Ευρωομάδες, όπως η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζουν και μπορούν να στηρίξουν με υλοποιήσιμες πρωτοβουλίες και πολιτικές όλα αυτά τα ζητήματα και να φέρουν λύσεις.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα υγείας. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης στον τομέα της Υγείας (HERA).

Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2021, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα με την εποπτεία του συστήματος υγείας της χώρας ως Υφυπουργός και κατόπιν Αναπληρωτής Υπουργός, όπου πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Έχει διατελέσει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Επίσης, Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Έλαβε το πτυχίο του στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το μεταπτυχιακό του στην Πολιτική και Διοίκηση Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και MBA από το ALBA Graduate Business School. Έχει επίσης παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια σε θέματα Ηγεσίας, Διοίκησης Υπηρεσιών και Οικονομικών Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το London School of Economics και το INSEAD.

Δείτε τη δήλωση του κ. Κοτζαμάνη μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης:

To top