ΚΚΕ Λήμνου: «Η υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας δεν είναι τυχαία»

ΚΚΕ Λήμνου: «Η υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας δεν είναι τυχαία»

​Για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστράτιου εξέδωσε ανακοίνωσε η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Λήμνου τονίζοντας «υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας δεν είναι τυχαία και οφείλεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και επιτρέπει στους ακτοπλόους εφοπλιστές να διαμορφώνουν τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων όπωςθέλουν και να βάζουν όποια πλοία θέλουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές τηςπεραιτέρω υποβάθμισης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιώνμας, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και των μεγάλων προβλημάτων που αυτή προκαλεί, ενόψει μάλιστα του Πάσχα και της τουριστικής περιόδου.

Η μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσης των πασχαλινών και καλοκαιρινών δρομολογίων. Η προσωρινή λύση της δρομολόγησης στη γραμμή του Λαυρίου, του, χωρίς καμπίνες, πλοίου HELLENICHIGHSPEED, που δεν εξυπηρετεί τους επιβάτες, αλλά και τη μεταφορά των εμπορευμάτων των επαγγελματιών και των αγροτών. Ηεπαναφορά του υπέργηρου, 49 ετών, με τις γνωστές συχνές μηχανικές βλάβες, ΑQUA BLUE. Η αντικατάσταση στη γραμμή της Θεσσαλονίκης, από τις 3/6 και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, του 19 ετών πλοίου ΜΥΚΟΝΟΣ από το 35 ετών ΔΙΑΓΟΡΑΣ, μας προκαλούν οργή, θυμό και αγανάκτηση.

Η υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας δεν είναι τυχαία και οφείλεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και επιτρέπει στους ακτοπλόους εφοπλιστές να διαμορφώνουν τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων όπωςθέλουν και να βάζουν όποια πλοία θέλουν. Στηρίζεται στις αντιδραστικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό με έμμεσους και άμεσους φόρους και στοχεύουν στην αύξηση της κερδοφορίας των εφοπλιστών, σε βάρος της εξυπηρέτησης των νησιωτών.

Στηρίζουμε την Επιτροπή που συγκροτήθηκε και ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεκδικήσεις των σωματείων και φορέων των νησιών, αλλά και των ναυτεργατών και απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τη Βόρεια και κεντρική Ελλάδα και μεταξύ τους,  με σταθερά δρομολόγια για όλο το χρόνο, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, με φθηνά εισιτήρια και με πλήρη σύνθεση σε προσωπικό με εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε το λαό της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου να βγάλει τα συμπεράσματά του!
Να βγει μπροστά με το ΚΚΕ και να παλέψει να δοθεί οριστική λύση
σ’ αυτό το χρόνιο πρόβλημα!

Να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ στις ευρωεκλογέςτης 9ης Ιουνίου, για να εκπροσωπεί τα δικά του συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών όπως κάνουν οι βουλευτές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

To top