Νέα Αριστερά Λέσβου για επίσκεψη Μητσοτάκη: «Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Νέα Αριστερά Λέσβου για επίσκεψη Μητσοτάκη: «Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο την Παρασκευή σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τη Νέα Αριστερά στη Λέσβο:

Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα.. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λέσβο. Πέραν από συναντήσεις με ημέτερους σε προστατευόμενο περιβάλλον, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος κάτοικος του νησιού.
Η υποστελέχωση του Βοστάνειου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική η οποία φέρει φαρδιά – πλατιά την σφραγίδα της κυβέρνησής του και οδηγεί σε τέλμα τον αγροτικό πληθυσμό, η ουσιαστική κατάργηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και ο νέος νόμος σχετικά με την τριτοβάθμια παιδεία που οδηγεί τον μοναδικό ίσως μοχλό ανάπτυξης του νησιού μας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε βαθμιαία διάλυση δεν αποτέλεσαν για εκείνον άξια αναφοράς ζητήματα. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι τα προβλήματα των νησιωτών δεν επιλύονται με εγκαίνια και κόψιμο κορδελών άρον- άρον ,λόγω Ευρωεκλογών ,έργων που ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν και επί των ημερών του πήραν αλλεπάλληλες παρατάσεις.

Η Νέα Αριστερά διεκδικεί μέτρα στήριξης για τους νησιώτες, που ποτέ δεν είδαμε από την Κυβέρνηση. Γι αυτά θα αγωνιζόμαστε στο πλάι των κατοίκων της Λέσβου. Για μας ο κ Μητσοτάκης είναι και θα παραμείνει ο Πρωθυπουργός που φορτώνει στον τόπο μας τη βραδυφλεγή ανθρωπιστική και οικολογική βόμβα της Βάστριας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε να μη λειτουργήσει ποτέ. Μακάρι μαζί με τα θεάματα να μπορούσαμε να πούμε ότι μας πρόσφερε και άρτο. Ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις λάβαμε.

To top