Κ. Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου: «Σπάει πια η απομόνωση της Λέσβου»

Κ. Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου: «Σπάει πια η απομόνωση της Λέσβου»

Στα απτά αποτελέσματα για τα νησιά από την πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, ενός έργου που μειώνει στο μισό τον χρόνο για τη μετακίνηση από την Καλλονή στο Σίγρι βελτιώνοντας σημαντικά την προσβασιμότητα στο λιμάνι Σιγρίου.

Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι με αυτό «σπάει πια η απομόνωση της Λέσβου και απεγκλωβίζονται αναπτυξιακές προοπτικές». Όπως πρόσθεσε το έργο αυτό συμβάλλει και στην επίτευξη του εθνικού στόχου για μείωση των θυμάτων από τροχαία. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκη επισήμανε ότι «εργα που δρομολογήθηκαν εδώ και 10ετιες υλοποιούνται από αυτή την κυβέρνηση».

«Είναι ακριβές ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ή η μόνη χώρα που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφυγικών ροών με απτά αποτελέσματα με συνεργασία και με τις τουρκικές αρχές» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε «η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία έχει αποτελέσματα στην καθημερινότητά σας, εσείς βλέπετε άμεσα το αποτέλεσμα. Η πολιτική προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα με μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου»

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις επερχόμενες ευρωεκλογές λέγοντας ότι «το έργο αυτό υλοποιείται με ευρωπαϊκούς πόρους και καθώς έχουμε ευρωεκλογές σε λίγες εβδομάδες ας σκεφτούμε ποιο είναι το πολιτικό κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη πόρους που αλλάζουν τη ζωή σας είτε αυτό αφορά τη διευκόλυνση της βίζας. Δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί αυτή η διευκόλυνση αν η χώρα δεν είχε βελτίωσει τη διεθνής της αξιοπιστία».

protothema.gr

To top