Η visa express απογείωσε τον τουρισμό το α’ δεκαήμερο του Απριλίου | 20.000 Τούρκοι στα ελληνικά νησιά

Η visa express απογείωσε τον τουρισμό το α’ δεκαήμερο του Απριλίου | 20.000 Τούρκοι στα ελληνικά νησιά

Περίπου 20.000 Τούρκοι ταξίδεψαν σε πέντε ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια των εννιαήμερων διακοπών του Eid al-Fitr, αφού η Ελλάδα εγκαινίασε το καθεστώς βίζας κατά την άφιξη για τους Τούρκους παραθεριστές.

Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέφθηκαν τα εν λόγω ελληνικά νησιά αυξήθηκε κατά 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνει η τουρκική Hurriyet Daily News.

Περίπου 20.000 τουρίστες από την Τουρκία το α’ δεκαήμερο του Απριλίου
Τις πρώτες 10 ημέρες του Απριλίου, 3.800 Τούρκοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τη Λέσβο, από μόλις 390 πριν από ένα χρόνο, ενώ ο αριθμός των Τούρκων που επισκέφθηκαν τη Χίο αυξήθηκε από 2.716 σε 4.993.

Σχεδόν 6.000 Τούρκοι παραθεριστές ταξίδεψαν στη Ρόδο κατά τη διάρκεια του Εϊντ, από 2.320 ένα χρόνο νωρίτερα. Η Σάμος και η Κως υποδέχθηκαν 2.851 και 3.300 Τούρκους τουρίστες, αντίστοιχα.

Στις αρχές Απριλίου πέρυσι, περίπου 5.969 Τούρκοι επισκέφθηκαν τα πέντε αυτά ελληνικά νησιά.

Υψηλό ενδιαφέρον και για το καλοκαίρι
Το ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών για τα ελληνικά νησιά είναι πιθανό να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς και κατά τη διάρκεια των επερχόμενων εορτών Eid al-Adha στις 23 Απριλίου, δήλωσε ο Engin Ceylan της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB).

Οι διακοπές στην Τουρκία είναι πιο δαπανηρές λόγω του πληθωρισμού, ενώ οι διακοπές στα ελληνικά νησιά έχουν γίνει πιο προσιτές για τους Τούρκους, σύμφωνα με τον Ceylan.Οι Τούρκοι επισκέπτες ξοδεύουν τα διπλάσια από τους τουρίστες που φτάνουν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ, δήλωσε ο Κώστας Μουτζούρης, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Πηγή: ifimerida.gr

To top