ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο: «Θα πρέπει να απολογηθείτε για την απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου»

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο: «Θα πρέπει να απολογηθείτε για την απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τόσο πανελλαδικά όσο και στη Λέσβο απαριθμεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο την Παρασκευή 19 Απριλίου τονίζοντας ότι ο κόσμος θα αποδοκιμάσει στις Ευρωεκλογές την κυβέρνηση και θα δώσει μήνυμα ανατροπής στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση – μεταξύ άλλων – ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σημειώνει πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απολογηθεί για την απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, για τα άδεια καταστήματα που θα αντικρίσει στην αγορά της Μυτιλήνης και της Καλλονής και για τις Μονάδες Υγείας που είναι υποστελεχωμένες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη Λέσβο την Παρασκευή 19/4, του απευθύνουμε τα ακόλουθα.

κ. Μητσοτάκη έρχεστε στη Λέσβο, σε μια χρονική στιγμή, όπου η ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε τρόφιμα, καύσιμα και άλλα είδη βασικών αναγκών, έχει γονατίσει τα νοικοκυριά κι έχει παραλύσει την λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων του νησιού μας, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, που πλέον κυριαρχούν και στην αγορά του τόπου μας.

Κατά την προγραμματισμένη σας βόλτα στην αγορά της Μυτιλήνης και της Καλλονής, θα δείτε τα καταστροφικά αποτελέσματα της οικονομικής σας πολιτικής, με άδεια καταστήματα, επιχειρηματίες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν και τους συμπολίτες μας που έχουν δει την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται δραστικά τα τελευταία έτη, απλώς να κοιτάζουν τις βιτρίνες.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να απολογηθείτε για την απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, το οποίο οδηγείτε σε κατάργηση, δείχνοντας έτσι την αδιαφορία σας για τη νησιωτικότητα και τις ανάγκες των νησιών μας και των κατοίκων τους.

Εμείς κύριε Μητσοτάκη, για να μετακινηθούμε από και προς την Αθήνα, δεν χρησιμοποιούμε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ούτε έχουμε τη δυνατότητα χερσαίας μετακίνησης. Πρέπει να πληρώσουμε πανάκριβα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ταξιδεύοντας μάλιστα επί πολλές ώρες ακόμα και με πλοία σαρακονταετίας.

Να μας πείτε ακόμη γιατί εξακολουθούν στον ακριτικό νομό μας, οι Μονάδες Υγείας να είναι σε μεγάλο βαθμό υποστελεχωμένες. Θεωρείτε μήπως την υγεία των νησιωτών ήσσονος σημασίας ή μήπως πιστεύετε

ότι έχουμε την οικονομική δυνατότητα να μεταβούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή σε κάποιο νοσοκομείο των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης;

Κι όταν θα πάτε στην Αρίσβη να κάνετε τις ανακοινώσεις σας για το φαραωνικό και αμφιλεγόμενο έργο του φράγματος Τσικνιά, να μας εξηγήσετε γιατί ακόμα να βρουν ταμείο χρηματοδότησης τα απολύτως αναγκαία έργα της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης και δεύτερου τμήματος Δικτύων Βιολογικού Νότιων Προαστίων Μυτιλήνης και γιατί καρκινοβατεί η εκτέλεση του δρόμου από διασταύρωση Αγίας Παρασκευής προς Πέτρα

Έχουμε πολλά ακόμη να σας πούμε κ. Μητσοτάκη, όπως για τα έργα στη Βάστρια, αυτή τη τεράστια περιφερειακή υπερδομή- φυλακή, μέσα στο Μεγάλο Δάσος της Λέσβου με ολοφάνερους τους κινδύνους καταστροφικής πυρκαγιάς, για την δραματική κατάσταση στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και τις περιουσίες που κινδυνεύουν να χαθούν, για την εξαπάτηση και εγκατάλειψη των αγροτών του νησιού μας, για την εξαπάτηση και εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων κατοίκων στη Βρίσα, τα Βατερά και το Σταυρό και πολλά άλλα τα οποία υποσχεθήκατε και ποτέ δεν υλοποιήσατε, θα έπρεπε όμως να γράψουμε σελίδες ολόκληρες.

Το σίγουρο είναι, και το γνωρίζετε κι εσείς καλά, ότι πλέον ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι. Ότι και να κάνετε, όσα ψέματα και να πείτε, στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, τόσο πανελλαδικά, όσο και στη Λέσβο, η κυβέρνησή σας κι εσείς προσωπικά θα αποδοκιμαστείτε ηχηρά και θα δοθεί μήνυμα ανατροπής, με ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

To top