Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας για το ακτοπλοϊκό

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας για το ακτοπλοϊκό

Η Δήμαρχος Λήμνου  Ελεονώρα Γεώργα  συναντήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  με τον Γενικό Γραμματέα  Βαγγέλη Κυριαζόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες εκφράζοντας για άλλη μία φορά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το νησί, οι παράγοντες που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο, οι κτηνοτρόφοι, οι μεταφορικές εταιρείες και γενικότερα οι παραγωγικοί φορείς.

Ζήτησε και πάλι τον άμεσο προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και της δόθηκε έγγραφη ενημέρωση με πίνακες δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα.

Παράλληλα, επετεύχθη η άμεση μεταφορά των φορτίων με το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ, το οποίο εκτός από την εβδομάδα που διανύουμε, θα πραγματοποιήσει πλου και την προσεχή Τρίτη (άφιξη Τετάρτη στη Λήμνο).

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής είναι συστηματική από την ανάληψη των καθηκόντων της και η επικοινωνία της Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Πυρομάγλου με τα αρμόδια όργανα είναι συνεχής.

Εφέτος, όπως ανέφερε η Δήμαρχος και στην τελευταία διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κατάσταση αυτή δυστυχώς απαντάται σε περισσότερες από 33 επιδοτούμενες γραμμές συνεπεία της μη ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σήμερα μόλις, αργά το μεσημέρι, εξεδόθη από το ΣτΕ η απόφαση επί της προσφυγής της εταιρείας SEA JETS, η οποία απόφαση κάνει δεκτή την προσφυγή και ακυρώνει τον όρο του διαγωνισμού που προέβλεπε την προτίμηση πλοίου νεότερου σε ηλικία ανάμεσα σε πλοία Γ κατηγορίας που συμμετείχαν.

Ήδη η Δήμαρχος είχε αποστείλει προς τον αρμόδιο Υπουργό επιστολή διαμαρτυρίας από τις 2 Απριλίου, πριν ακόμη γίνει γνωστή η επίσκεψη στο νησί των Γενικών Γραμματέων στις 4 Απριλίου. Χθες 15 Απριλίου διαπιστώνοντας τη συνεχιζόμενη δυστοκία στην ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, απέστειλε επιστολή στις

αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί αιτούμενη την αύξηση της χωρητικότητας των αεροσκαφών τους κατά την περίοδο του Πάσχα.

Με την επιστροφή της από την Αθήνα, η Δήμαρχος , θα προσκαλέσει τους φορείς σε ενημέρωση που θα κάνει την Πέμπτη 18-04 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό από κάθε καλόπιστο δημότη, παρά την περιορισμένη αρμοδιότητά μας, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και εξακολουθούμε.

Το θέμα αυτό αλλά και όλα τα σοβαρά θέματα του τόπου δεν προσφέρονται για πολιτική σπέκουλα.

To top