Με μεγάλη συμμετοχή η 5η ποδηλατάδα για τον αυτισμό

Με μεγάλη συμμετοχή  η 5η ποδηλατάδα για τον αυτισμό

Με κεντρικό σύνθημα «ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή είναι» και με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες Μυτιληνιοί  με  τα ποδήλατά τους, περπατώντας ή τρέχοντας και κρατώντας  τα χαρακτηριστικά γαλάζια μπαλόνια  συμμετείχαν  στην δράση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε η Ομάδα Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό Λέσβου “ΣΥΝ-Εξέλιξη” την Κυριακή το πρωί, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων ανθρώπων με διάγνωση στο φάσμα του Αυτισμού “ΣΥΝ- εξέλιξη”, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον αυτισμό (που είναι η 2α Απριλίου κάθε χρόνο), ξεκίνησε από το Δημοτικό Θέατρο και κατέληξε στα Τσαμάκια.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε  ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας καθώς επίσης  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλλη Χιωτέλλη και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γιαννάκας

Την εκδήλωση στήριξαν: O Σύλλογος ΑΜΕΑ «Κυψέλη», η «Ηλιακτίδα», Ο Λεσβιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων νοσημάτων «Η Ηως»,  τα παιδιά του ΚΔΑΠΜΕΑ ‘’Πρόσβαση’’ , το μουσικό σχήμα της Συν-εξέλιξης με την Ανίτα Ματζουράνη, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, οι Lesvos Runners, το Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, το Vespa Club Lesvos, η Χορωδία του Δ.Σ. Βαρειάς, η ΙΡΑ Λέσβου, το Πολύτροπον, οι Πρόσκοποι, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και ο σύλλογος Πελοποννησίων «ο Μωριάς».

Η ποδηλατάδα κατέληξε στα Τσαμάκια και οι συμμετέχοντες ξεδίψασαν με  νερό που διέθεσαν τα  μέλη του συλλόγου Πελοποννησίων «ο Μωριάς» και λίγο παραπέρα τους  περίμεναν τα καθιερωμένα παγωτά και ντόνατ. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδι και χορό.

 

To top