Επίθεση στο Σίδνεϊ:«Ήταν μακελειό» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Επίθεση στο Σίδνεϊ:«Ήταν μακελειό» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών μετά την επίθεση μέσα σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου ένας άνδρας με μαχαίρι σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Δεν δίστασε πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών να μαχαιρώσει βρέφος 9 μηνών .

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μαχαιροβγάλτης είχε επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο στις 15:10 τοπική ώρα και επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα για να ξεκινήσει το μακελειό του.

Η επίθεση τερματίστηκε μόνο όταν μια γυναίκα αστυνομικός -που είχε υπηρεσία σε κοντινή απόσταση- ήρθε αντιμέτωπη με τον άνδρα. Εκείνος σήκωσε το μαχαίρι του προς το μέρος της και εκείνη τον πυροβόλησε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, η οποία σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, φαίνεται να έδρασε μόνος του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Οι σκέψεις μας είναι σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους, στους τραυματίες και οι ευχαριστίες μας σε αυτούς που τους φροντίζουν, καθώς και στους γενναίους αστυνομικούς και στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν”, έγραψε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανίζε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος είναι ο αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας, και η σύζυγός του, η βασίλισσα Καμίλα, εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε “βαθιά θλιμμένος” από την “παράφρονα” επίθεση, ανακοίνωσε το Βατικανό. “Ο Πάπας Φραγκίσκος πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη τη βίαιη επίθεση στο Σίδνεϊ και στέλνει την πνευματική του αλληλεγγύη σε όλους όσοι πλήττονται από αυτή την παράλογη τραγωδία”, επιβεβαίωσε το νούμερο δύο του Βατικανού, καρδινάλιος υφυπουργός Πιέτρο Παρολίν, σε τηλεγράφημα προς τον αρχιεπίσκοπο του Σίδνεϋ, Άντονι Κόλιν Φίσερ.

 

To top