Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών καλεί σε απεργία την Τετάρτη

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών καλεί σε απεργία την Τετάρτη

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών απευθύνει κάλεσμα προς όλους για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου  στις 17 Απριλίου στις 11.00 στην πλατεία Σαπφούς και στην Καλλονή στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο και ζητά να παρθεί  απόφαση  συμμετοχής του σωματείου στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου,  με στάση εργασίας.

Σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών μεταξύ άλλων σημειώνεται:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, όπως  σε κάθε απεργιακή μάχη    έτσι και τώρα για την πανελλαδική απεργία τις 17 Απριλίου,  ζητήσαμε από   τον Πρόεδρο του ΔΣ   των  εργαζομένων  να παρθεί  απόφαση  συμμετοχής του σωματείου στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου,  με στάση εργασίας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε παρατηρήσει καμιά ενέργεια ως προς σ΄ αυτό. Γι’ αυτό  καλούμε την Διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, να  σταθεί έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει απόφαση για έκτακτη γενική συνέλευση που θα συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν, καθώς και για  στάση εργασίας , ώστε να μπορέσουν οι  εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση. Πρέπει να σταθούμε δυναμικά   ενάντια σ΄ αυτή την πολιτική που τσακίζει την ζωή μας , για να απαιτήσουμε  αυξήσεις στους μισθούς ,  επαναφορά 13ου και 14ου μισθού , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΒΑΕ , μονιμοποίηση συμβασιούχων, ασφαλείς συνθήκες εργασίας,  μια υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους.

Μετά τις  μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση , η κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 17 Απριλίου ενάντια στην εγκληματική πολιτική που τσακίζει την ζωή μας,  είναι επιτακτική.

Πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβερνητική πολιτική προσφέρει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, που δεν πήρε απόφαση για προκήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 17 Απριλίου, ώστε να υπάρχει πανεργατική αγωνιστική απάντηση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας,  γιατί δεν ανεχόμαστε η ακρίβεια και η φοροληστεία να τσακίζει το εισόδημα μας και να δυσκολευόμαστε ή και να αδυνατούμε «να βγάλουμε το μήνα».  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην  πολιτική  που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε εταιρείες που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, που μετατρέπει τη  υγεία σε ένα ακριβό εμπόρευμα, που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού. Εντείνουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας  γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

Η λίστα συμμετοχής σωματείων  από όλη την Ελλάδα που προσπερνάνε την συμβιβασμένη  ηγεσία στην ΑΔΕΔΥ  και παίρνουν αποφάσεις  συμμέτοχής στην απεργία όλο και μεγαλώνει.

Πολλές φορές συνάδελφοι  απογοητευόμαστε θεωρούμε ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα από τις απεργίες κ.τ.λ. Ξεχνάμε ή και αγνοούμε τα πολλά παραδείγματα, από κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία, που κατάφεραν προσλήψεις προσωπικού.  Δεν θυμόμαστε και τις  κινητοποιήσεις σε άλλους κλάδους εργασίας που κατάφεραν  συλλογικές συμβάσεις, αλλά  και εδώ στο νησί που απέτρεψαν πλειστηριασμούς και αλλά πολλά που δείχνουν ότι εμείς έχουμε την δύναμη . Αυτό το γεγονός η κυβέρνηση το γνωρίζει και το  φοβάται!

Όλες / Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου  στις 17 Απριλίου στις 11.ΟΟ στην πλατεία Σαπφούς και στην Καλλονή στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο

 

 

 

 

 

To top