Ενημέρωση επαγγελματιών του τουρισμού για την αξιοποίηση του ορνιθοτουρισμού

Ενημέρωση επαγγελματιών του τουρισμού για την αξιοποίηση του ορνιθοτουρισμού

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στη Σκάλα Καλλονής,  ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των επαγγελματιών του τουρισμού σχετικά με τις ευκαιρίες αξιοποίησης του ορνιθοτουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών στην Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ορνιθοτουρισμού ως τουριστικού κλάδου στη Λέσβο, η οποία διαθέτει υγροτόπους διεθνούς σημασίας και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τους υγροτόπους της Λέσβου και την αξία τους, τη χλωρίδα αλλά και τα υγροτοπικά φυτά.

Το Σάββατο 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας επαγγελματιών με ειδική κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού παρατήρησης πουλιών.

Ας σημειωθεί ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει συνάψει με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προγραμματική συμφωνία συνεργασίας για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της Δυτικής Λέσβου και την αξιοποίηση της αναγνώρισης του νησιού ως παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

 

 

To top